Coffee Lovers Dominicanenkerk

Maastricht. De stad die ook wel liefkozend parel van het zuiden wordt genoemd. Een stad waar ik graag vertoef, maar met mij vele andere. Jaarlijks komen er ruim 3 miljoen bezoekers naar Maastricht om heerlijk te shoppen in de alom geprezen binnenstad, te proeven van de Bourgondische sfeer, een beetje cultuur te snuifen en te slenteren door de smalle, kronkelende straatjes. Om je een beetje wegwijs te maken in deze fantastische stad, heb ik hier de leukste hotspots voor een weekendje Maastricht.

De leukste hotspots van Maastricht

* Koffie drinken bij Coffeelovers in de Dominicanenkerk
Een must om te doen als je een weekendje in Maastricht bent, is koffie drinken in de Dominicanenkerk. Een prachtige oude kerk die nu doet dienst als boekenwinkel en koffiespot van Coffeelovers. Een bijzonder leuk plekje om van een bakkie te genieten. Houd je van zoet en Starbucks taferelen? Dan is Coffeelovers de hemel voor je. Vooral de koffie, Caramel Croquant is yummie! Extra leuk is dat de koffie die bij Coffeelovers wordt geschonken afkomstig is van de bonen van Blanchedeal.

Lees hier meer over Coffeelovers

* Blanchedael  
De koffiebranderij Blanchedael, opgericht door Albert Berghof, is al sinds 1878 een begrip in Maastricht. Het is een klein kneuterig zaakje dat veel weg heeft van een oude kruidenier en waar het altijd stampvol is. Dat is natuurlijk niet voor niets: ze verkopen hier vers gebrande koffiebonen, verse doppinda’s, thee en andere lekkernijen. Wanneer je hier voorbij loopt kan het niet anders dan dat je door de geur naar binnen wordt getrokken.

* Teazone
Maastricht heeft een aantal leuke winkeltjes die je nergens anders vindt en Teazone is er een van. Je kunt er terecht voor een heerlijk kopje thee, ze hebben de meest uiteenlopende theesoorten er zijn bijzondere meubels en woonaccessoires te koop. Gezellig highteaën kan bij Teazone ook.

De beste plekken om te eten tijdens een weekendje Maastricht

* Restaurant Rantrée  
Mijn favoriete restaurant in Maastricht als het gaat om ´haute cuisine´, is restaurant Rantrée. Een super sfeervol restaurant waar het gastvrije paar Jenifer Silvius en Ralph Hermans, de scepter zwaaien. Jennifer in de rol als maître en Ralph heeft de leiding in de mooie open keuken. Je proeft hier moderne Frans gerechten die eruit zien als kunstwerkjes, in een warme sfeervolle setting.

Lees hier meer over restaurant Rantrée

* Burgerlijk  
Burgerlijk is bij uitstek het beste burgerrestaurant waar ik ooit geweest ben. Waarom? Ik noem: tonijnburger, pulled pork burger en een burger met gamba’s en kreeften crème. Je kunt ook een proeverijtje bestellen van verschillende hamburger en alles komt met huisgemaakte sausjes. Voor zover ik weet is Burgerlijk ook het enige burgerrestaurant waar je een lekkere kaasplank kunt bestellen met Franse en Nederlandse kazen en hier zijn we dol op!

* Petit Café In den Moriaan  
Tijdens een weekendje Maastricht mag je Petit Café In den Moriaan niet overslaan. Het is het kleinste café van Nederland en gevestigd in een van de oudste pandjes van de stad (1546). Hoewel je dit niet helemaal kunt aflezen aan het spiksplinternieuwe interieur, is het er super knus en huiselijk. Bovendien staan er lekkere wijntjes op de kaart en kun je er vingerlikkende plateaus bestellen met vleeswaren, gegrilde groenten en kaas.  Dus of dat nu erg is? Wij vinden van niet.

Overnachten in Maastricht

* Kruisherenhotel  
Uitgeshopt en gegeten? Dan is het toch wel lekker om in downtown Maastricht te overnachten. Hiervoor raad ik je het Kruisherenhotel aan, dat pal achter het Vrijthof ligt. Dit unieke 4-sterrenhotel is een van mijn favorieten. Het is gevestigd in een oud klooster en fantastisch gedecoreerd met mooie designmeubelen. De combinatie van oude en moderne elementen intrigeren en zorgen voor meerdere oeh en ah momentjes. Het comfortgehalte is hoog, het ontbijt subliem en de wijnbar, daar wil je gewoon even neerstrijken met een glaasje bubbels om om decadent de dag af te sluiten.

Lees hier meer over het Kruisherenhotel

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.