About Us

Debby van Gorkum, Founder van My-TravelSecrets en levensgenieter in hart en nieren. Altijd op zoek naar kleine paradijsjes in Europa en soms ook daarbuiten. Van intieme boetiekhotels tot knusse huiskamerrestaurants. Houd van wijndrinken bij de openhaard en voelt zich sexy in zwart.

  • Home
  • /
  • Delicious
  • /
  • Restaurant Rantrée: Waar gezelligheid en Haute Cuisine elkaar ontmoeten
Restaurant Rantree
Restaurant Rantree
Restaurant Rantree

Restaurant Rantrée: Waar gezelligheid en Haute Cuisine elkaar ontmoeten

Een vleugje chic, maar verre van stijf. En de gerechten, die zijn ongekend goed. Restaurant Rantrée, is het nieuwe top restaurant van Maastricht dat binnen een jaar al een Michelin onderscheiding in de wacht sleepte.

 

Hoe het begon

Begin dit jaar opende restaurant Rantrée haar deuren aan de Kesselskade in het centrum van Maastricht. Het restaurant aan de Maas is de grote trots van het getalenteerde stel Ralph en Jennifer. Hoewel het nog in de kinderschoenen staat, zijn eigenaren Ralph en Jennifer geen onbekende in de horeca. Zo is Ralph Souschef geweest in het befaamde sterrenrestaurant Kristalijn in Genk en werd Jennifer in 2012 onderscheiden als beste sommelier van Limburg en België.

Voel de warmte van Rantrée

Bij binnenkomst in het restaurant komt de warmte je tegemoet. Nee, dit is niet omdat het hier zo heet is, maar door de vriendelijke begroeting van het personeel en het warme interieur. Je ziet warme donkere kleuren en comfortabele meubels. Je kunt het modern noemen met een vleugje chic, maar het is er absoluut verre van stijf.

Spannende gerechten met hemelse smaken

Uit eten gaan is altijd leuk en al helemaal als je verrast wordt. Zelf moet ik eerlijk bekennen, dat ik als dochter van een voormalig chef-kok en met de regelmatige restaurant bezoeken voor My-TravelSecrets, best wel verwend ben. Het is voor mij dan ook altijd een feestje om iets te eten wat ik nooit eerder heb geproefd. Rantrée verraste me met een smaakvolle Petit-Gris (escargot die in de Ferme du Vieux Tilleul verwerkt wordt), die samen met een boterzachte snoekbaars, pompoen, Parmezaan en zee venkel op m’n bord lag. Maar ook de andere gerechten, zoals de coquille met aardpeer en truffel en de wilde eend waren tongstrelend. En met de door Jennifer geselecteerde wijnen was het feestje compleet. Door de wijn en spijs combinatie waren de smaken perfect in balans.

Niets anders dan lof! Rantrée is het pareltje van Maastricht.    
Het geen waar restaurant Rantrée zich wat ons betreft mee onderscheiden heeft, is perfectie. Werkelijk alles was perfect: van de begroeting bij de deur tot aan het moment dat de jassen weer aan gingen en alles daar tussenin. Denk aan de vakkundigheid van het personeel en de zinderende smaaksensaties. Tel daar een goede prijs-kwaliteitverhouding bij op en je verdient een Bib Gourmand. Dat bleek, want een week na ons bezoek werd deze onderscheiding door Michelin uitgereikt. Chapeau!

 

Restaurant Rantrée
Kesselskade 59
6211 EN Maastricht
T. 043 321 5140

W. www.rantree.nl

 

Levensgenieter in hart en nieren.

Leave a Reply