De beste restaurants aan de Amsterdamse grachten - Pianeta Terra

De Amsterdamse grachten vind ik prachtig. Het netwerk van smalle kanaaltjes, speelse bruggetjes en statige herenhuizen, intrigeert me enorm. Wanneer ik een dagje naar Amsterdam ga, sluit ik hier dan ook het allerliefst de avond af met een culinair diner in een sfeervol grachtenpandje. Gelukkig zijn die er meer dan genoeg. Maar de 5 beste en meest bijzondere restaurants aan de Amsterdamse grachten, die heb ik voor je onder elkaar gezet.

Restaurant Johannes

Voor een intiem diner aan een van de mooiste Amsterdamse grachten, ben je bij restaurant Johannes aan het juiste adres. Het restaurant is ongeveer net zo groot als een huiskamer en heeft een prachtige ligging aan de Herengracht. De gerechten die hier geserveerd worden smaken niet alleen subliem, ze zien er ook uit om door een ringetje te halen. Restaurant Johannes is vooral heel leuk om met je lover naartoe te gaan.

Lees hier meer over Restaurant Johannes

Vistronomie John Dory

Het nieuwe culinaire visrestaurant John Dory serveert kunstzinnige visgerechten en is gevestigd in een waanzinnig tof pakhuis aan de Prinsengracht. Niet alleen buiten, ook binnen ziet het er prachtig uit. Denk: grote open keuken, een paar relax-fauteuils en oude karakteristieke details doen de rest. De visgerechten hier zijn heerlijk en zeker niet alledaags!

Lees hier meer over Vistronomie John Dory

L’invité le Restaurant

L’invité le Restaurant ligt aan de Jordaanse Bloemgracht en is een paradijs voor liefhebbers van de  moderne Franse keuken. Er worden spannende gerechten geserveerd waarbij smaak en beleving centraal staat. Aan de voorkant heeft L’invité le Restaurant een heerlijk terras met een waanzinnig uitzicht over het water. Een super plek om op een warme zomeravond tot in de late uurtjes te genieten.

Lees hier meer over L’invité le Restaurant

Restaurant Pianeta Terra

Oké, met dit Italiaanse Slow Food restaurant speel ik misschien een beetje vals. Het ligt namelijk niet aan een van de Amsterdamse grachten, maar er wel pal achter. En dan bedoel ik in de Beulingsstraat, het straatje achter restaurant Johannes aan de Herengracht.  Dit unieke restaurant wordt gerund door boezemvrienden Fabio en Raul en heeft moderne Italiaanse gerechten op de kaart staan.

Lees hier meer over restaurant Pianeta Terra.

Restaurant Lastage

Een ander restaurant dat voor mij echt in de lijst met ‘leukste restaurants aan de Amsterdamse grachten’ thuishoort, is restaurant Lastage. Een sterrenrestaurant met een no-nonsens mentaliteit aan de Geldersekade en een warme, huiselijke sfeer. Lastage heeft een kleine kaart met goede Europese wijnen en serveert verrassende gerechten met Franse invloeden.

Lees hiermeer over restaurant Lastage

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.