Kruisherenhotel

In het indrukwekkende Kruisherenhotel in Maastricht wordt historie verweven met hedendaags design. Je overnacht hier niet alleen in hogere sferen maar kunt hier ook genieten van culinaire hoogstandjes. En niet geheel onbelangrijk, het ligt op maar een klein stukje lopen van één van de leukste pleinen van Maastricht, het Vrijthof.

Overnachten in hogere sferen

Een overnachting in het Kruisherenhotel is wel heel bijzonder. Het luxe hotel is namelijk gevestigd in een indrukwekkend gotisch gebouw en deed in de 15e eeuw dienst als klooster. Bij binnenkomst word je aangenaam verrast, want aan de binnenkant is het hotel bijna nog mooier en indrukwekkender dan de buitenkant je al deed vermoeden. De karakteristieke elementen, zoals de prachtige glas in lood ramen en de oude muurschilderingen worden samen gesmolten met futuristisch design.

In de lucht hangen lichtobjecten die iets weg hebben van vliegende schotels en een glazen lift brengt je naar de unieke slaapvertrekken. De 60 hotelkamers en suites hebben ieder een verschillend en eigentijds karakter. Maar wat ze wel gemeen hebben, is dat ze allemaal erg comfortabel zijn en voorzien zijn van luxe. Ze beschikken over een minibar, flatscreen en een heus “Kruisheren” bed die speciaal is ontworpen door de internationaal bekende interieurarchitect Henk Vos en Auping. Een waar  je heerlijk in kunt wegdromen na een bezoek aan het Bourgondische centrum van Maastricht…

Onaards genieten

In de kerk van het Kruisheren bevindt zich de entresol. Hier kun je je van ’s morgens vroeg tot ’s avond laat kunt laten verwennen  met culinaire hoogstandjes. In de ochtend is er een “hemels”ontbijt buffet met allerlei zoete en hartige lekkernijen en tijdens het diner kun je tegoed doen aan de mooie gerechten van Chef  Vincent van Vierzen en zijn team. Zo sieren een stevige hertenrugfilet en een smakelijke schelvis de mooie menukaart en is er een keur aan internationale wijnen. Ga je liever een avond buiten de deur eten, dan verwelkomt Vinologe Annaline je graag in haar wijnrestaurant Mes Amis, op slechts paar meter bij het hotel vandaan. Een knus adresje waar je op hoog niveau gekookt wordt.

 

Kruisherenhotel
Kruisherengang 19-23
6211 NW Maastricht
tel. +31 (0)43 329 20 20
W. www.chateauhotels.nl
 
 
Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.