Eropit in de kerstvakantie

Net als Kerst, is voor veel mensen ook de kerstvakantie de ‘most wonderful time of the year’. Het is namelijk het ideale moment om eropuit te gaan en leuke dingen te ondernemen. Ontdek de leukste tripjes en ga eropuit!

Een dagje schaatsen

Wat is er nu leuker om te doen rond deze tijd van het jaar dan schaatsen? Ten eerste is het dolle pret en bovendien krijg je er ook een winters gevoel van. In het hele land zijn er leuke pop-up ijsbanen te vinden, maar de allerleukste ijsbanen vind je hier. Op naar de koek en zopie en daarna lekker opwarmen met een hete kop choco bij de haard!

Ga er een paar nachtjes tussenuit

Waan je even in een andere omgeving en ga er lekker een paar nachtjes tussenuit. Zo kun je even ontspannen tussen alle feestdrukte door en ondertussen nieuwe dingen ontdekken. Mijn favoriete escape is Maastricht. Hier proef je een Bourgondische sfeer en lijkt het soms net alsof je ver van huis bent. Bekijk de Travel Guide Maastricht voor de leukste hotspots van deze fijne stad.

Ga eropuit in de kerstvakantie en verwen je innerlijke mens

Uit eten is naar mijn mening altijd een feestje. Dus laat je culinair verwennen met een groot menu. En zeg ik groot, dan bedoel ik:  4,5, 6, of misschien wel 7-gangenmenu. Daar ben je wel een paar uurtjes mee zoet. Tip: ga eens voor een lunch in plaats van diner. Dan kun je de hele middag eten en ’s avonds op de bank nog even uitbuiken met een gezellige kerstfilm. Bekijk hier de leukst restaurants.

Plan alvast een zonvakantie 2017

Met dit grauwe weer is er toch geen beter uitzicht dan een uitzicht op een heerlijke zonvakantie? Doe alvast wat inspiratie op, kijk waar je naartoe zou willen en zoek uit wat de beste reisperiode is voor jouw droombestemming. Bij veel hotels en reisorganisaties krijg je rond deze periode een dikke vroegboekkorting, dus is het best aantrekkelijk om nu alvast vooruit te kijken.

Wijnproeven

Kun je ook geen genoeg krijgen van wijn? Dan is het misschien eens tijd om eens goed te gaan proeven. Je zal vast heel goed weten wat je wel en niet lekker vindt, maar weet je ook wat de achtergrond is van jouw favoriete druivensap of bij welke gerechten die het best tot zijn recht komt? Bij La Viña in Amsterdam kun je al wijnproeven vanaf € 15. Je krijgt dan 3 pichos met 3 verschillende glazen wijn. En als je dan toch in Amserdam bent, bewonder dan gelijk de verlichte kunst van het Amsterdam Light Festival in de binnenstad.

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.