Restaurant Nuance

Even voorbij Antwerpen, op een kwartiertje rijden van het pittoreske Mechelen, ligt het 2-sterrenrestaurant Nuance. Het chique domein van het jonge, ambitieuze koppel Thierry Theys en zijn vrouw Sofie ligt in het plaatsje Duffel en staat bekend om zijn tongstrelende gerechten en beruchte wijnkaart.  

Bij restaurant Nuance is alles tot in de puntjes verzorgd

Wanneer je zin hebt om eens lekker uit te pakken, gek bent op haute cuisine en goede wijnen enorm kunt waarderen, ben je bij restaurant Nuance aan het goede adres. Je vindt hier alle ingrediënten om jezelf eens flink culinair in de watten te laten leggen. Het begint al bij het interieur: chic, doch modern en intiem. Er is goed nagedacht over het licht en de akoestiek in de ruimte, waardoor je je bevindt in een hele fijne ambiance die bijna huiselijk te noemen is. De bediening is al even smetteloos: strak gekleed en zeer ervaren. De hartelijke eigenaresse Sofie neemt haar rol als gastvrouw erg serieus en zet de gerechten met een glimlach op tafel en vervolgens legt ze je piekfijn uit wat je gaat eten. Wie je bij restaurant Nuance ook tegenkomt, is topsommelier Steven Wullaert. Steven is in 2012 is uitgeroepen tot ‘Beste sommelier van België’ en verteld vol liefde en passie over de uitgebreide wijncollectie van het restaurant. We leren veel en hangen steeds aan zijn lippen als hij bij ieder nieuw gerecht een nieuwe wijn komt inschenken.

Een dis van Thierry Theys

Het publiek van restaurant Nuance varieert van keurig grijs tot hip jong, maar iedereen wil hetzelfde: een dis van Thierry Theys. En daarover kunnen we kort en krachtig zijn: Thierry behoort tot de top van de Belgische gastronomie, met niet 1, maar 2 sterren als verdiende erkenning. Er is een gastronomische menukaart met à la carte gerechten en een zorgvuldig samengestelde wijnkaart, om de lunch en diner met passende wijnen te begeleiden. Maar voor de echte fijnproevers is er een speciaal Smaaknuances menu met 5- of 6-gangen. Wij kozen tijdens ons bezoek voor het Smaaknuances menu en proefden de heerlijkste gerechten en een aantal verrassende amuses vooraf. Ieder gerecht was enorm lekker en smaakvol, daar valt niet over te twisten, maar alles zag er ook nog eens zo prachtig uit, dat het haast zonde was om op te eten. Neem alleen al de eerste amuse: een roze foie gras op een koekje van koffie. Geserveerd op een glazen stolp met daarin een exotische boomtomaat uit Colombia; bijzonder op te zien, maar smolt ook letterlijk weg op de tong. En ook het bordje met de langoustine en verschillende bereidingen van biet zag er prachtig uit. We genoten in volle teugen van deze extreem bijzondere ervaring. Want hoe anders kunnen we een bezoek aan dit luxe en moderne 2-sterrenrestaurant met een intieme en huiselijke sfeer omschrijven?!

Restaurant Nuance
Kiliaanstraat 6
2570 Duffel, België
T.  + 32 15 63 42 65
W. http://resto-nuance.be/

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.