Restaurant De peerdestal

 

De Peerdestal is een restaurant voor de echte Bourgondiër. In het restaurant wordt Frans-Belgisch gekookt en draait het vooral om genieten. Dit betekent: heerlijke gerechten geserveerd in flinke porties, Belgische biertjes en fijne wijnen.


Een restaurant met uitstraling

Het restaurant is gevestigd in een mooi karakteristiek pand in het historische stadsdeel van Antwerpen en ligt op korte afstand van de Grote Markt, de Kathedraal en de Groenplaats. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen ziet het restaurant er sfeervol uit. Het heeft wel wat weg van een chique herberg: je ziet romantische kroonluchters, een hoog balkenplafond, warme kleuren en kunstpaarden die het interieur een brocante touch bezorgen.

De keuze is reuze in de Peerdestal!

De sappige paardensteak is al jaren een groot favoriet onder de vaste gasten van de Peerdestal, maar sinds kort is ook het smaakvolle, malse dry aged vlees uit eigen rijpingskast razend populair. De Rubia Gallega, Black Aberdeen Agnus, Limousin zijn enkele vleessoorten waar je uit kunt kiezen. Ook als visliefhebber kom je in de Peerdestal aan je trekken, want een lekkere tongfilet, zeetong en dorade sieren eveneens de menukaart.  Maar wil je een op keer chique, dan is kreeft uit eigen homarium een aanrader. Je kunt kiezen uit verschillende bereidingen van dit zalige schaaldier: bijvoorbeeld uit de in ‘extra vierge’ olijfolie gebakken variant, geserveerd met gefrituurde prei en tagliatelle of de mengeling van kreeft, gamba’s, scampi’s, mosselen en andere zeevruchten; Het is genieten geblazen in dit Antwerpse pareltje.

 

Restaurant de Peerdestal
Wijngaardstraat 8
2000 Antwerpen
T. +32 3 231 95 03
W. www.depeerdestal.be

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.