Restaurant Juuls

Voor een leuk en ongedwongen diner met vrienden, ben je bij restaurant Juuls aan het goede adres. Maar ook als je samen met je lieve vader op pad gaat, net als ik een paar weken geleden, is dit cosy restaurant op de Albert Cuyp in Amsterdam, errug gezellig!

Hooge verwachtingen bij Juuls

Eind vorig jaar schoof ik met vriendlief aan bij het serieuzere broertje van Juuls, restaurant Johannes aan de Herengracht. Een chic restaurant met een huiselijke sfeer en gerechten om door een ringetje te halen. Dus toen ik onlangs bij Juuls werd uitgenodigd, waren de verwachtingen hooggespannen.

De sfeer

Bij binnenkomst in restaurant Juuls voel je je direct op je gemak. Het is er gezellig rumoerig en de sfeer is losjes en laagdrempelig. Bij Juuls is het niet erg wanneer je ietsjes te hard praat of lacht als je net een slokje te veel op hebt en hierdoor wat te jolig bent; iets wat ik zelf enorm kan waarderen. Ook de inrichting voelt meer aan als een huiskamer dan als een restaurant, en wanneer je behoefte hebt aan een gezellig praatje met vakbekwame personeel maken zij graag tijd voor je.

Seizoensgebonden verassingen

Bij Juuls houden ze van verrassingen. Chef-kok Danny Mouthaan en zijn keukenbrigade toveren ieder seizoen een seizoensgebonden verrassingsmenu op tafel, waarbij je kun kiezen of je voor 3,-4,- of 5-gangen gaat. Eventueel met begeleidende wijnen erbij, maar iets anders mag natuurlijk ook.

4-gangen genieten

Wij werden verrast met een 4-gangendiner. We trapten af met octopus en rode kool, en scheermes met een gel van bloemkool; een goede binnenkomer, want ik ben gek op vis. Het tweede gerecht, wonton met pekingeend en eendenlever, zag er leuk uit en was de favoriet van de chef. Het gerechtje werd aan tafel afgemaakt met een heerlijke aromatische Wan Soen thee met tonijnvlokken en bevatte zoveel verschillende smaken dat er een ware smaakexplosie tot stand kwam. Wij begrepen wel waarom dit de favoriet van de chef was. Na het tussengerecht was het hoofdgerecht aan de beurt. Een mals stukje sukade met gefermenteerde knoflook en aardappelkrokantjes met Ras al Hanoud werd voorgeschoteld. Dit gerecht was geïnspireerd op de oud Hollandse keuken, maar wel met een moderne twist. Het was mega genieten! En ook  het dessert, wat daarna kwam, viel goed in de smaak. Voor mijn vader een variatie van kaas en voor mij verschillende toetjes van geitenmelk. Er lag van alles op mijn bordje: van een lekker bolletje ijs tot een zachte panna cotta. De perfecte afsluiter van een heerlijke culinaire avond vol gezelligheid.

 

Restaurant Juuls
Albert Cuypstraat 19
1072 CK Amsterdam
T. 020 471 0711
W. www.restaurantjuuls.nl

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.