Restaurant Joan Marc

Even achter de grote markt, in de lederstad Inca ligt het restaurant Joan Marc. Het moderne pand dat zich midden tussen de authentieke Spaanse huizen en winkelpandjes bevind is een echte Eyecatcher. Niet alleen het pand trekt de aandacht, maar ook de culinaire hoogstandjes die er geserveerd worden.

Strak design

Niet alleen van buiten maar ook van binnen ziet het restaurant er strak uit. Je ziet veel strakke lijnen en er staan moderne meubels. Om het toch sfeervol te houden heeft het interieur veel aardse elementen. Zo is er gebruik gemaakt van hout, hebben de stoelen een mosgroene kleur en staan er echte boomstammen die versierd zijn met sfeervolle lantaarns. Achterin bevind zich de halfopen keuken waar Joan Marc en zijn brigade de meest prachtige creaties maken. Als je vlakbij de keuken zit, kun je tussen het wachten door stiekem even de keuken in gluren.

Verantwoord genieten

Hoewel het interieur van het restaurant bij een biologisch restaurant past, gaat dit hier niet helemaal op. Niet alles is namelijk biologisch, maar duurzaam is het zeker wel. Zo komen alle ingrediënten van het eiland: van de kaas, de olijfolie en de wijn tot aan de vis en het vlees. En worden de meeste groente verbouwd op de familie finca (boerderij) van Joan Marc.

Wat staat er op de kaart?

Er staan zoveel lekkere gerechten op de kaart dat het nog lastig kiezen word. Zo sieren gerechten als tonijntartaar met knoflooksoep, zeeduivel met courgette en hazelnoot, buikspek met gebakken aardappel en  ossobuco met ragout van groenten de menukaart. Maar eigenlijk veel leuker is om je te laten verrassen door het menu van de chef. Dit kan met een proeverij van 3,4 of 6-gangen, voor zowel lunch als diner.


Restaurant Joan Marc
Plaça Blanquer, 10

07300 Inca
Mallorca – Spanje
T. +34 971 50 08 04
W. www.joanmarcrestaurant.com

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.