Restaurant Johannes

Voor een intiem diner op een van de mooiste locaties van Nederland, ben je bij Restaurant Johannes, aan de Amsterdamse Herengracht, aan het juiste adres. Het restaurant zit in een sfeervol grachtenpandje met een huiselijke sfeer, de bediening is jong, vlot, loopt er stijlvol bij en heeft genoeg ervaring. Reden genoeg dus, om hier eens een kijkje te gaan nemen.

Wie is de Chef?

De 26-jarige Tommy den Hartog zwaait de scepter in de keuken. Een jonge, maar ervaren keukenprins. Eerder werkte Tommy als souschef bij restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin en restaurant Vinkeles van hotel The Dylan, maar pronkt nu als chef-kok in de keuken van restaurant Johannes. Samen met zijn keukenbrigade maakt hij schitterende culinaire kunstwerkjes die je bijna niet wilt opeten, gewoon omdat ze veel te mooi zijn! Neem alleen al de eerste amuse: drie petit fours op een mooi wit plateautje. Alsof er 3 zoete minitaartjes voor je staan. Alleen bestaan deze gebakjes uit een tomaatje, een bitterbal van Ibérico en een kaasmuffin. En zoals ook kunst vaak verrast, verrast deze kunstige amuse ook. Er bleek namelijk nog een vierde hapje te zijn en die hadden we, zoals ook de bedoeling was, helemaal over het hoofd gezien. Een geinige verrassing die we niet gaan verklappen, omdat anders de lol er af zou zijn.

Het menu

Dat restaurant Johannes wel van verrassingen houdt blijkt ook wel aan het menu. Zo wordt er iedere maand door de chef en zijn team een menu samengesteld en verklappen ze liever van te voren ook niet wat je gaat eten. Een leuk concept dat wij proevers altijd prettig vinden. Wel kun je kiezen of dat je voor 4, 5, of 6-gangen gaat en houden ze rekening met eventuele allergieën en dieetwensen. Er wordt ook graag gewerkt met producten uit de regio. Zo kwam ons eerste gerecht rechtstreeks uit de Noord Zee: rode mul met zeewier uit de Oosterschelde. De boterzachte vis werd geserveerd met Fregola Sarda (een soort geroosterde pasta) uit Sardinië en een perfecte, bijpassende wijn uit Griekenland. Een geniale smakencombinatie, alleen had de vis naar onze smaak iets warmer gemogen.
Het tweede gerecht was een prefect gegaarde kalfszwezerik met beurre noisette en citoenhoning; echt zalig en perfect op temperatuur. Hoewel beide gerechtjes er prachtig uitzagen, was het paradepaardje van de avond toch wel het stukje hert met verschillende bereidingen van pompoen en aardappeldonuts; oelala wat een plaatje en ook lekker crunchy met de pistachenootjes bovenop op vlees. Daarna nog een kaasplank en een goddelijk chocoladetoetje toe en onze buikjes zaten vol. Voor een avond vol verwennerij ben je hier dus echt aan het juiste adres: de locatie, de sfeer en de prachtige en smakelijke gerechten maken van dit restaurant een top tent. Wij zeggen, boeken die hap en ontdek de verrassingen van restaurant Johannes!


Restaurant Johannes

Herengracht 413
1017 BP Amsterdam, Nederland
Tel: 020 626 9503
www.restaurantjohannes.nl

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.