de beste delicatessenwinkels van Rotterdam

Wil je iets lekkers op tafel zetten met de feestdagen, komen vrienden bij je borrelen en wil je indruk maken, of heb je gewoon zin om je innerlijke mens te verwennen? Breng dan een bezoek aan de lekkerste delicatessenwinkels van Rotterdam.

Koekela

Koekela is een begrip in Rotterdam en een van mijn favoriete adresjes in de stad. Wanneer ik de winkel in loop, schieten mijn ogen direct naar de vitrine. Daar is zoveel lekkers te ontdekken: versgebakken chocolate chip cookies met witte chocolade en macadamianoten, blueberry muffins en goddelijke taartjes. Hoewel alles hier fantastisch smaakt, zijn de worteltaart en de lemoncake mijn ultieme favorieten.

Binnenweg 79A, 3014 PM Rotterdam

Kaasspecialist Kralingen

Kaas - kaasspecialist Rotterdam

Word je ook zo blij van kaas? Stap dan eens binnen bij de Kaasspecialist Kralingen. Het mooie zaakje in de Lusthofstraat wordt gerund door Tonia en Cor de Graaf en heeft een groot assortiment met Hollandse, en buitenlandse kazen. Van harde koemelk kazen en Franse schimmelkazen tot zachte geitenkaasjes met een aslaagje. Het is een feestje om hier binnen te lopen en je wordt er altijd leuk geholpen. Verder verkopen ze hier ook heerlijke vers gebrande noten, wijn en leuke cadeaupakketjes. Kortom, een topper waar je nooit met lege handen zal vertrekken!

Lusthofstraat 78, 3061 WH Rotterdam

Wijn aan de kade

Net een jaar oud en nu al een groot succes: Wijn aan de Kade. Dit super leuke wijnwinkeltje aan de Admiraliteitskade is een klein familie/vriendenbedrijf en verkoopt kwaliteitswijntjes voor iedere portemonnee. Zo staan er exclusieve champagnes, maar ook betaalbare flessen vanaf € 5,- . Zo’n 2 tot 3 keer per week worden er proeverijen georganiseerd waarbij je gratis en voor niets zo’n 21 glazen wijn mag proeven, en iedere laatste zondag van de maand wordt er een high wine georganiseerd. Je kunt hier trouwens ook terecht voor een privédiner met vrienden. Er wordt Indisch gekookt en de gerechten worden gecombineerd met spannende wijnen.

Admiraliteitskade 80, 3063 EG Rotterdam

Westerkaatje

Toen ik nog in hartje Kralingen woonde zat Westerkaatje bij ons om de hoek. Mijn buurmeisje werkte er en verraste ons na werktijd nog wel eens met heerlijke, zelfgemaakte delicatessen, zoals verse rauwkost en smakelijke quiches. Tegenwoordig is Westerkaatje te vinden in Rotterdam-Noord. Hier kun je naast het kopen van allerlei heerlijkheden, er ook direct van genieten. Ze hebben namelijk plek om te lunchen en te borrelen.

Benthuizerstraat 60-D, 3036 CK Rotterdam

De Bonte Koe

Ben je een echte chocoholic? Dan kun je een bezoek aan de exclusieve chocolaterie De Bonte Koe zeker niet overslaan! De hemelse chocolade die je hier kunt kopen wordt op een ambachtelijke wijze en met heel veel liefde gemaakt. Dit proef je niet alleen, dit zie je ook.  Van de chocolade worden namelijk heuse kunstwerkjes gemaakt. Naast prachtige bonbons, truffels en bouchées kun je ook chocolade pumps kopen. Let op: er zit wel een prijskaartje aan, maar dan heb je ook iets heel bijzonders!

Bergse Dorpsstraat 25, 3054 GA Rotterdam en Delftsevaart 26, 3011 HL Rotterdam

Banketbakkerij CarlierBakkerlij Carlier

De chique banketbakkerij Carlier in Kralingen ademt nostalgie. Van de bel bij de deur en de krakende houten vloer tot de bijzondere de toonbank met hoge kasten erachter. De zaak die banketbakker Carlier zo’n 114 jaar geleden heeft geopend herinnert niet alleen aan vroeger, het is vroeger. Alles ziet er namelijk nog piekfijn uit en de heerlijke koekjes en gebakjes die ze verkopen zijn niet te versmaden.

Avenue Concordia 57, 3062 LC Rotterdam

Little Italy

De Italiaanse supermarkt Little Italy bestaat al meer dan 30 jaar en ziet er aan de buitenkant uit als een verouderde buurtsuper. Maar vergis je niet: zodra je de zaak binnen stapt, bevind je je in heaven. Het sfeervolle winkeltje heeft een pizzabakkerij en een versafdeling waar je van gaat watertanden. Aan het plafond hangen mooie hammen, zoals prosciutto crudo en San Daniele, en in de glazen vitrine prijken verse buffelmozzarella, knoflookolijfjes en andere antipasti. Naast de verse delicatessen kun je er ook terecht voor koffieboontjes, cantuccini, diverse pasta en fantastische wijnen. Leuk ook is de temperamentvolle Italiaanse tongval, die je zo nu en dan om de oren vliegt.

Lombardkade 51-A, 3011 ZD Rotterdam
Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.