Met de voetjes in het zand dineren onder de sterrenhemel

Curaçao – Nederlandse Antillen

Terwijl de loungeversie van het nummer Valerie van Amy Winehouse uit de speakers galmt, kijken we vanaf een ligbedje hoe de zon langzaam wegzakt in het kristalheldere water van de Caribische Zee. We zijn op een bijzonder plekje plek en realiseren ons dat nu maar weer eens al te goed. Waar we zijn, bij Karakter Curaçao in het zuidwesten van het eiland. Karakter is een beachclub en een restaurant in één en de perfecte plek om de hele dag te toeven!

Een verborgen parel

Karakter is echt een verborgen parel. Een bijzonder plekje dat nog niet door iedereen is ontdekt. Je moet er over gehoord of gelezen hebben, anders vind je het niet zomaar. Het zit namelijk verstopt achter het villapark ‘Coral Estate’ in Sint Willibrordus en je moet eerst langs de beveiliging voordat je Karakter kunt bereiken. Via een kronkelweggetje rijden we naar beneden, naar het tentje waar we over waren getipt en absoluut even een kijkje wilden nemen. Bij aankomst komt de relaxte en ontspannen sfeer je aan alle kanten tegemoet. Het is er niet bomvol, maar wel gezellig druk en er klinkt heerlijke loungemuziek uit de speakers. We pakken twee ligbedden front row aan zee en vragen wat we ervoor moeten betalen. Enkel een consumptie, wordt er geantwoord door een Nederlandse medewerker. Kijk hier houden we van, want overal op het eiland betaal je met gemak $ 10,- per ligbed, en bestellen 2 glazen Sauvignon Blanc.

Ultiem genieten

We nemen een duik in zee waar het water zo helder is dat je de stenen op de bodem kunt zien liggen en laten ons vervolgens opdrogen op de bedjes. Daarna genieten we van een prachtige zonsondergang, de wijn en de rauwe jazz stem van Amy Winehouse op de achtergrond. Nog even en dan is het dinner time! Bij Karakter kun je trouwens niet alleen terecht voor diner, maar al vanaf vroeg  in de ochtend wordt er allerlei lekkers geserveerd. Van ontbijt tot een uitgebreide lunch en tapas tussendoor.

Romantischer bestaat niet!

We hebben een romantisch tafeltje aan zee, om ons heen branden fakkels en onze voetjes worden gekieteld door het zachte zand. Nog steeds horen we de fijne muziek. We krijgen de kaart in handen, maar omdat we lastig kunnen kiezen tussen al die smaakvolle gerechten kiezen we als voorgerecht een selectie van de chef. Zo kunnen we zo veel mogelijk proeven. De selectie bestaat uit carpaccio, rauwe tonijn met sesam, in knoflook gebakken gamba’s, een gazpacho en brood met wat smeersels. Het smaakten allemaal goed, maar met name de in knoflook gebakken gamba’s sprongen er uit. Een beetje spicy, maar met heel veel smaak. Als hoofgerecht kozen we de tonijntartaar met mango en bananenchips en de ossenhaas met boontjes en jus de veau. De ossenhaas was perfect, alleen had de tonijntartaar naar mijn smaak iets meer pit mogen hebben. Maar dat was dan ook alles, want ook het daarop volgende perentaartje en de kaasplank waren zalig. En bovendien de briljante setting maakt alles goed, want wat een betoverende plek is dit!


Karakter
Coral Estates, Curaçao
3512 BM Utrecht
T. + 599 9 864 2233
W. www.karaktercuracao.com

 

Coral Estates, Curaçao

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.