Restaurant The Park

Het lijkt wel de nieuwe trend: sterrenchefs die hun naam verbinden aan hotel restaurants. Zo verbond Jonnie Boer zijn naam eerder dit jaar al aan het restaurant van het chique Waldorf Astoria in Amsterdam. En nu ook is Erik van Loo, Patron Cuisinier van het befaamde 2-sterrenrestaurant de Parkheuvel, een samenwerking aangegaan met een hotel restaurant. Hier proef je de kwaliteit van een sterrenzaak voor een scherpe prijs.

The Park- Inspired by Erik van Loo: dit is de naam van het vernieuwde restaurant van het Bilderberg Park hotel aan de Westersingel in Rotterdam. Nee, hier geen geschep uit bakken van een lopend buffet maar een trendy restaurant met allure en een menukaart waar je van gaat watertanden. Het restaurant is ingericht met moderne meubels en heeft een eigentijdse uistraling. De openkeuken is het middelpunt van het restaurant en de zachte ijsblauwe stoelen zorgen ervoor dat je hier uren kunt tafelen. De meeste gerechten op het menu kun je zowel in grote als kleine porties bestellen. De klassieke Vitello tonnato, de zachte Mrij rund en de betoverende roodfruit soep zijn enkele culinaire hoogstandjes die je terug vind op de kaart. Stuk voor stuk mooie gerechten die zorgen voor een enorme smaaksensatie in je mond. 

Nee, Erik staat niet zelf in de keuken maar heeft zeker wel een vinger in de pap. Zo stelt hij ieder seizoen samen met chef-kok Richard de Vries  de menukaart samen en kun je Erik terug proeven in de gerechten; deze te herkennen aan de eenvoud en hoge kwaliteit. Ook staan er speciale signature dishes op de kaart; gerechtjes die ook in de Parkheuvel voorbij kunnen komen. Het voordeel is dat de prijzen in The Park een stuk meer toegankelijk zijn. Hier rib uit je lijf, maar mooie gerechten tegen een vriendelijke prijs.

The Park is ambitieus, want nu het restaurant klaar is wordt er ook een aangrenzend buitenterras gerealiseerd en een heuse Cigar Lounge. Deze zullen naar verwachting eind deze maand klaar zijn voor gebruik.

 

Restaurant The Park- Inspired by Erik van Loo
Westersingel 70

3015 LB Rotterdam
Nederland
T. 010 – 440 81 65
W. www.thepark.nl

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.