Hotel winselerhof

Hoewel ik het type ben dat wel van wat reuring houd, kan ik ook intens genieten van stilte en rust om me heen. Wellicht heeft mijn afkomst hier iets mee te maken: Lopik was namelijk niet bepaald bruisend, maar toch heb ik er een fijne tijd gehad. Het was dan ook heerlijk dat we afgelopen weekend even mochten vertoeven in hotel Winselerhof. Een charmant verwenhotel in een bosrijke omgeving van Zuid-Limburg.

Ontstressen in hotel Winselerhof

De geur van het bos, de zeeën van ruimte, de stilte en mensen die eens geen haast hebben en alles heel relaxed op eigen tempo doen. Bij aankomst in hotel Winselerhof voelde ik de stress meteen van me afglijden. Noem me gek, maar de files en uitlaatgassen verruilen voor schone lucht en ruimte werkt gewoon heel bevrijdend. Daarnaast ligt het hotel in een super mooie omgeving. Neem het glooiende heuvellandschap, een tuin met eigen wijngaard en met een beetje extra zon en fantasie is het hier net Toscane.

Een stukje Italië in Zuid-Limburg

Blijkbaar zag hotel Winselerhof dit ook, want het viel ons op dat het thema Italië overal is doorgetrokken. Zo hebben de kamers allemaal een Italiaanse naam gekregen (onze heet Montepulciano), produceren ze vanuit de kleine wijngaard in de tuin hun eigen prosecco (something I love) en is er restaurant Pirandello, dat smaakvolle, moderne Italiaanse gerechten serveert en waar ook de heren van Guilt & Millau een vorkje hebben geprikt.

Chic en Bourgondisch

De fijnste plekjes van hotel Winselerhof vinden wij de terrassen. Er zijn er 2 en ze beide erg plezant. Vanaf het terras van restaurant Pirandello voel je je de koning te rijk. Met een glaasje huisgemaakte prosecco in je hand, kijk je vanuit een fancy designstoel zo op de wijngaard, terwijl je op het terras van bar en lunchrestaurant Luigi’s, in een ongedwongen sfeer lekker de Bourgondiër uit kunt hangen.

Onze kamer grenst precies aan het terras van Luigi’s. En dit is erg handig want na een paar wijntjes kunnen we zo ons bed in rollen en bovendien is het uitzicht heel gezellig. Onze kamer trouwens, is een plaatje om te zien: met oude details en moderne meubels. Verder is er een prachtige badkamer met bad en regendouche, een minikoelkastje waarin we onze drankjes koud kunnen houden (ideaal) en een zacht kingsize bed waarin we lekker lang mogen uitslapen, want een heerlijk champagneontbijt staat tot 11.00 uur klaar.


Hotel Winselerhof
Tunnelweg 99
6372 XH Landgraaf
T. 045 546 4343
W. http://www.chateauhotels.nl/winselerhof/home

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.