The toren

Aan de Keizersgracht in Amsterdam, een paar deuren bij het Anne Frank huis vandaan, ligt één van de meest bijzondere hotels van Nederland: hotel The Toren. Dit luxueuze en intieme boutique hotel is niet alleen uniek vanwege de fantastische ligging, maar ook vanwege de sexy uitstraling en de ongelofelijke goede service. 

Yab Yum of luxe hotel?

Vanaf de voorkant straalt het sexy boutique hotel dat gevestigd is in een statig grachtenpand warmte en luxe uit. Het ziet eruit als een highclass hotel met allure, maar niet onalledaags. Zodra je binnen stapt word je toch wel even aan het twijfelen gebracht. Het is erg donker en aan de muur hangen schilderijen van mooie schaars geklede dames. Maar nee, je bent niet bij Yab Yum, maar in het extravagante hotel The Toren. Het hotel is prachtig gedecoreerd door interieurarchitect Wim van de Oudeweetering. Met fluwelenbehang, barokke meubels en donkere kleuren heeft hij het interieur een intieme, chique en theatrale uitstraling gegeven.

Hotel The Toren is uniek en exclusief

Uniek zijn ook de 38 elegante kamers en suites. Deze hebben dezelfde boudoir-achtige stijl als de rest van het hotel en zijn allemaal net even anders ingericht: zo hebben de kamers aan de voorzijde een schilderachtig uitzicht op de beroemde Keizersgracht en zijn de luxe executive suites voorzien van een jacuzzi, stoomcabine en hightech apparatuur. Deze nieuwe executive suites bevinden zich in de royale tuin en zijn zoals de naam al doet vermoeden het meest exclusief. Een aantal kamers bevinden zich in een ander grachtenpand  een paar deuren verderop. Deze hebben dezelfde luxe en comfort, maar bieden net even wat meer privacy.

Wat wens je nog meer?

Hoewel het hele interieur opvallend is, is de luxueuze hotelbar de grootste eyecatcher: Er glinstert een gigantische kroonluchter, er staat een sfeervolle schouw en er zijn knusse zithoekjes gemaakt. Bovendien is het plafond prachtig beschilderd en grenst het praktisch aan de cigar lounge. In deze spectaculaire ruimte kun je op en top genieten van een lekker glaasje champagne of een stevige bourbon. In de ochtend wordt de bar omgetoverd tot rustige ontbijtplek waar allerlei lekkers te vinden is. Ontbreekt er toch nog iets of heb je speciale wensen, geef het dan aan en het wordt geregeld.

Gemoedelijk en ongedwongen

Het meest fijne aan hotel The Toren is dat je je er vrijwel direct thuis voelt. Vanaf de check-in tot aan de check-out en alle tijd die daar tussen zit. In dit topklasse hotel word je in een gemoedelijke en ongedwongen sfeer op je wenken bediend.

 

Hotel The Toren
Keizersgracht 164
1015 CZ Amsterdam
T. +020 622 6352
W. www.thetoren.nl 

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.