Chateau St. Gerlach

In het Bourgondische Zuid-Limburg ligt het luxe verwenhotel Chateau St. Gerlach. Het wordt omringd door een indrukwekkend landgoed met kilometers bosgebied, een rozenhof, tientallen kunstwerken, een boerenkruidentuin en zelfs een eigen wijngaard. Naast een aantal heel comfortabele kamers vind je op het terrein ook 2 uitstekende restaurants en een prachtige spa. Kortom, een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen.

Spa & Wellness

Het paradepaardje is de Spa & Wellness St. Gerlach, in de kelders van het voormalig adellijke stiftgebouw. Hier bevinden zich sfeervolle behandelruimtes waar je terecht kunt voor diverse behandelingen en weldadige massages. Boven de behandelruimtes vind je een Turks stoombad, een sauna en een vorstelijk zwembad dat gebouwd is in Romeinse stijl. Bij mooi weer gaan de glazen schuifpuien open zodat je direct contact hebt met de tuin en waar tijdens de zomermaanden ook massages worden gegeven tussen de appel- en pruimenbomen.

Voor de echte fijnproever

Verder vind je op het terrein een tweetal uitstekende restaurants. Zo is Bistrot de Liège gevestigd in de toenmalige keuken, eetkamer en salon van Baron de Selys de Fanson, de laatste bewoner van het chateau. Genieten van simpele maar oh zo heerlijke streekgerechten, zoals een plateau met specialiteiten uit eigen tuin kun je in het karakteristieke restaurant of op het mooie terras. In het a la carte restaurant St. Gerlach worden culinaire kunstwerkjes worden voorgeschoteld in een historische ambiance en ook hier vind je veel streekproducten op de kaart.

Prinsheerlijk overnachten

De elegante hotelkamers zijn gevestigd in de voormalige pachthof terwijl de comfortabele appartementen zijn gelegen in het voormalige adellijk stiftgebouw en de graanschuren van het landgoed. Hoewel iedere kamer uniek is zijn ze allemaal ingericht met landelijke meubels die perfect bij de omgeving passen en zijn ze voorzien van allerlei fijne faciliteiten, zoals een koninklijk bed, minibar en gratis WIFI.

Ideale ligging

Hoewel je je goed kunt vermaken op het sprookjesachtige landgoed, is het zeker de moeite waard om ook de omgeving te verkennen. Het kasteelhotel ligt midden in natuurgebied het Geuldal, een schitterend beeklandschap met kleine beekjes, groene heuvels, pittoreske dorpjes en een gigantische netwerk van kilometers, kronkelend fietspad. En fietsen, die kun je bij het hotel huren. Een andere manier om de omgeving te verkennen is door een stoere Vespa te huren. Ook dit kan bij het hotel. Hiermee tuf je zo naar het gezellige centrum van Maastricht op nog geen 10 km. afstand.

Celebraties

Ook bekende sterren vertoeven graag in dit schitterende hotel. Zo verbleven de Rolling Stones op het landgoed de nacht voordat ze los gingen op het muziekfestival Pinkpop en bracht de voormalig Amerikaanse president Georde W. Bush hier samen met z´n vrouw de nacht door.

Nog even terug in de tijd
De geschiedenis van dit landgoed gaat terug tot het jaar 1201, althans dit is het vermoeden. Want meer dan een schriftelijke vermelding uit 1202 om een klooster te stichten rond het graf van de overleden kluizenaar St. Gerlach is er niet. Het klooster kwam en werd jaren daarna bewoond door de familie Selys de Fanson voordat het werd omgebouwd tot luxueus droomhotel. Echter is de naastgelegen kerk waar zich de relieken van St. Gerlach bevinden, bewaard gebleven en behoord dankzij haar fresco´s tot één van de mooiste van Nederland.

Leuke actie:

Wanneer je een reservering maakt bij Chateau St. Gerlach en je aangeeft dat je via My-TravelSecrets bij het hotel terecht bent gekomen, krijg je gratis upgrade naar de Suite!

 

Chateau St. Gerlach
Joseph Corneli Allee 1
Valkenburg, Limburg
Nederland
T. + 043 608 8888
W. www.chateauhotels.nl
 
 
Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.