shutterstock_103425362

Honk Kong: Het New York van Azië

Daar stonden we dan, midden in de grote aankomsthal van een van de grootste luchthavens ter wereld, de luchthaven van Hongkong. We waren op doorreis naar het Indonesische eiland Bali, maar om de lange vlucht te onderbreken, besloten we een bezoek te brengen aan de bruisende metropool Hong Kong.

We moesten op zoek naar de uitgang. Naar een bus of taxi die ons naar ons hotel op Hong Kong Island zou brengen. Al gauw kwamen we er achter dat je met de bus, voor een prikkie op plaats van bestemming kon komen. En Hollands als we zijn, kozen we voor die optie.

Toen de bus de stad in reed, werden we begroet door 1000 en 1 twinkelende lichtjes die van de immens hoge torens afkwamen. Niet alleen van de grote multinationals, maar ook van de van de miljoenen woonverblijven die zich boven elkaar bevinden. Wat is de skyline van Hong Kong adembenemend mooi. Het deed me denken  aan New York, zoals later wel meer dingen…

hkg1

Net als in New York kun je ook in Hong Kong geweldig shoppen. Daarom moest we natuurlijk even langs Forever 21, de Zara en de gigantische G-Star store. Maar naast deze modewalhalla’s, vonden we ook de typische Chinese winkeltjes erg interessant. Zo had de straat in ons hotel alleen maar winkeltjes met gedroogde vis en zat er verderop een straatje met Chinese thee winkeltjes en authentieke restaurantjes waar de Peking eend voor de ramen hing en waar intense geuren ons in volle teugen tegemoet kwamen. Nu houd ik  zelf wel van exotisch eten maar toch sloeg ik deze tentjes even over.  Het excuus was, dat ik graag wilde eten in de Überhippe wijk Soho, “The place to be” voor culinaire hoogstandjes.

hk

Het was nog moeilijk kiezen. Alle restaurants, van Grieks tot Japans, zagen er waanzinnig uit en overal was het druk. Uiteindelijk  kozen wij voor het Japanse  Taku. We namen plaats in een romantische halfopen houten cabine en lieten het ons goed smaken. Malse saté van de grill besprenkeld met kokos en citroensap en een plateau vol met heerlijke sushi, die je met een verfkwast moet besprenkelen met huisgemaakte sojasaus. Bij uitstek de lekkerste die ik ooit geproefd heb.
Het werd laat en na een fles wijn en een aantal cocktails besloten we maar ons bed te gaan opzoeken, want de volgende dag  zou het nog een lange dag worden…

shutterstock_122318608

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.