Vespa door Rome

Wat is Italië zonder haar Vespa’s? Waarschijnlijk net zoiets als Nederland zonder haar tulpen of Griekenland zonder haar tzaziki. Nee, de hippe retro scootertjes horen bij Italië. Net zoals het overheerlijke ijs en de smakelijke pasta’s. Tijdens onze citytrip door het historische Rome, kon een tour op een stijlvolle Vespa dan ook niet ontbreken. 

Barberini
Vlak bij het beroemde plein Barberini, uit de bloedstollende Angels & Demons film met Tom Hanks, vind je in het zijstraatje Via della Purificazione, het kleine Italiaanse scooterwinkeltje van Barberin Scooters. Je komt hier als liefhebber van de Vespa ogen te kort, want ze staan hier in allerlei kleuren. Met of zonder windscherm. En voor een leuk bedrag kun je het prachtige beestje meenemen om alle geheimen van de stad te ontdekken.

In Rome wilde we natuurlijk goed voor de dag komen, dus kozen wij voor een knal rood exemplaar met windscherm. Hiermee zouden wij zeker de blits maken, maar nog belangrijker, hiermee kon onze ontdekkingsreis door de smalle kronkelende steegjes van de stad van start gaan.

greece

Op ontdekkingsreis
Alles was goed geregeld. Helmpjes op, routekaart mee en daar gingen we dan. We baanden ons een weg in de hectiek van de historische hoofdstad, samen met honderden Italiaanse medeweggebruikers en reden naar onze eerste stop, het eeuwenoude Colloseum. 

Na een bezoek aan het imposante amfitheater, wat ooit het podium was van gladiatorenshows, vervolgende we onze weg richting Trastevere. Een bruisende wijk net buiten het centrum, op de westoever van de Tiber. Een wijk die vooral in de avonduurtjes tot leven komt. Maar die ook overdag zeker een bezoek waard is. Je vind hier namelijk een authentiek stukje Italië. Smalle kronkelende steegjes, waar boven je hoofd de schone was hangt te drogen en lieflijke trattoria´s waar je kunt smullen van verse pasta´s en heerlijke houtoven pizza’s voor maar  € 5,-. Deze wijk ligt een beetje verscholen, maar dat maakt deze wijk special.

greece

Na een heerlijke lunch vervolgde we onze reis met onze rode schoonheid. We brachten een bezoek aan de locale markt en bezochten talloze kerkjes, die verstopt zaten in de uithoeken van Rome.

Wij kunnen je zeggen, dat een bezoek aan deze bijzondere stad niet compleet was geweest zonder een Vespa tour.  Je wordt verrast, mist niets  en je gaat echt op in “La Dolce Vita”.

greece

 
Barberini Scooters for Rent
Via della Purificazione, 84 Roma
T. +39 (0)6 4885485
W. www.rentscooter.it
 
Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.