Café-restaurant Carels

Een aantal jaar geleden was café-restaurant Carels een begrip in de Amsterdamse Pijp, tot het  in 2006 dicht ging. Daarna heeft er een aantal keer iets anders op de plek gezet, maar steeds van korte duur. Afgelopen november opende café-restaurant Carels opnieuw zijn deuren, met nieuwe eigenaren en niemand minder dan sterren-chef Ricardo van Ede achter het fornuis!

Frans georiënteerd

Dat ze bij Carels geïnspireerd zijn door Frankrijk is duidelijk te zien: de kaart is op en top Frans en de inrichting doet denken aan een echte Franse bistro met klassieke zwarte bistrostoelen, ouderwetse bollampen en een honingraatvloer. Iets wat ik erg leuk vind omdat het even iets heel anders is dan de talloze industriële inrichtingen die je tegenwoordig zo vaak ziet in nieuwe restaurants. Je kunt bij Carels terecht voor lunch of diner, maar ook voor een heerlijke high wijn. Die is heel goed betaalbaar en bovendien hebben ze er een heel leuk hoekje voor ingericht.

Bij Carels krijg je waar voor je geld

Gezellig met z’n tweeën zaten wij in dit hele knusse hoekje en probeerden we de high wine. En ik kan je zeggen, die hebben we nooit eerder zo uitgebreid gehad: vier gerechten die begeleidt worden met vier goedgevulde glazen wijn en bijgerechten. Je eet hier echt je buikje rond en dat voor een bedrag van  € 29,-  per persoon. Bij Café-restaurant Carels krijg je dus echt waar voor je geld.

Genieten van de high wine

Het eerste gerechtje van de high wine was een Zeeuwse Creuse met rode wijnazijn, sjalot en citroen. Daarbij werd een lekker glaasje bubbels geschonken. Een klassieke maar oh zo perfecte combi, waarbij de frisse citrustoon van de prosecco perfect afstak met de zilte smaak van de oester. Het tweede gerechtje dat we proefden, een romige en goed gevulde kreeftenbisque, kwam ook uit de zee en combineerde weer perfect met de wijn. Dit keer een Sauvignon Viogneer. Een echt power wijntje met een klein zuurtje; een van mijn persoonlijke favorieten. Dus je snapt het: een en al genieten.

Ook het derde gerecht of eigenlijk het hoofdgerecht gezien de omvang, viel goed in de smaak: een malse entrecote met groente van de dag en knapperige frietjes. De entrecote was perfect gebakken: bruin van buiten en rosé van binnen. Mega lekker, maar ook wel erg veel. Ruimte voor de frietjes was er niet, want het beetje ruimte dat nog over was hadden we gereserveerd voor het goddelijke nagerecht: een chocolademousse van pure chocolade en gezouten karamel. Een toetje om je vingers bij op te eten!

Kortom, bij Café-restaurant Carels kun je lekker eten voor een mooi prijsje in een van de gezelligste buurten van Amsterdam.

Café-restaurant Carels
Frans Halsstraat 76HS
1072 BV Amsterdam
T. 020 737 2479
W. www.caferestaurantcarels.nl

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.