Restaurant La Vina - Amsterdam

Het Spaanse restaurant La Viña in de rivierenwijk in Amsterdam, is soms net een buurthuis. Dit is te danken aan de jonge gastvrije eigenaresse en sommelier Jacqueline Borgers. Mensen uit de buurt lopen hier dan ook vaak even binnen voor een glaasje wijn aan de bar, gewoon voor de gezelligheid, ff een borrel doen bij Jacqueline. Zij weet wat lekker is, want wijn is haar grootste passie en hier legt zij haar ziel en zaligheid in.

Tasting Experience


Ondanks de sfeer lijkt het moderne interieur in de verste verte niet op een buurthuis. Het knusse zaakje is modern ingericht met antraciet kleurige meubels en hoge en lage tafels om aan te eten. Jacqueline deelt haar kennis en liefde voor de wijnen graag met anderen en daarom kun je er naast lunch en diner, bijna dagelijks terecht voor een unieke ’tasting experience’. Dit is een proevereitje van drie verschillende wijnen met bijpassende pinchos. Variërend van Iberico ham en Manchego kaas tot een bruschetta met gekonfijte eend en vijgencompote . Zo laat ze zien welke gerechten goed passen bij welke wijn, en welke juist niet. Het is een leuke manier om kennis te maken met verschillende wijnen en smaakcombinaties te ontdekken. En ook fijn: het is ook nog erg betaalbaar, want een proeverij kost hier maar € 15,- per persoon. Zo kun je in grove lijnen leren, welke soort wijn er bij welk type gerecht past.


Verliefd op Spanje

Jacquelines andere grote liefde Spanje.  Dit is gekomen door haar man. Jacqueline is namelijk getrouwd met een Spanjaard. En hoe toevallig ook: die komt uit het dorpje La Viña (vandaar dan ook de naam), in het noorden van Spanje. Het land is dan ook haar tweede thuis geworden. Haar schoonouders wonen er nog steeds en hebben er zelf een restaurant gerund. Eens per jaar komen die naar Nederland en onthullen chef-kok Michael Marbus, steeds weer wat nieuwe geheimen van de Spaanse keuken. En dit zorgt er voor dat La Viña blijft verrassen en dat een bezoekje niet eenmalig wordt!

 

Restaurant La Viña
Maasstraat 72 hs
1078HL Amsterdam
T. 020-6620448
W. www.lavinaexperience.nl

 

 

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.