5 puike eetplekken op Curaçao!

Curaçao – Nederlandse Antillen

Van leguaan in een oude markthal tot culinaire creaties aan zee. Deze 5 puike eetplekken op Curaçao mag je echt niet mag missen tijdens een bezoek aan dit paradijselijke eiland!

Marshe Bieu

Voor een kennismaking met de spannende lokale keuken is Marshe Bieu (de oude markt) in Willemsstad dé plek.  In een oude overdekte markthal in Punda vind je 6 verschillende kookstalletjes en kun je aan lange tafels, tussen de locals, aanschuiven voor een heerlijke en goedkope lunch. Uitmaken bij welk stalletje je precies gaat zitten doet het niet, want overal kun je voor ongeveer dezelfde prijs, dezelfde gerechten bestellen. Vooral de verschillende stoba’s (stoofschotels) en maaltijdsoepen zijn erg populair en ook voor vegetariërs is er genoeg te kiezen. Op de kaart vind je gerechten als gestoofde papaja en gesmoorde geit, maar wie wat avontuurlijker is ingesteld kan niet weggaan zonder de cactussoep en leguaan geproefd te hebben!

Openingstijden: Marshe Bieu is maandag tot en met zaterdag geopend tot ongeveer 15:00 uur.

De Ruyterkade, Willemstad, Curaçao

foto2

Restaurant Sjalotte

Restaurant Sjalotte is een van de betere restaurants op Curaçao en vind je in het boetiekhotel Floris Suite Hotel & Spa in Piscadera. Het fine dining restaurant is niet alleen toegankelijk voor gasten van het hotel, maar ook voor mensen van buitenaf. Met een Caribisch briesje, flikkerend kaarslicht wuivende palmbomen en andere tropische planten bevind je je in de weelderige tuin in een betoverende setting. De gerechten op de kaart hebben zowel Caribische als Europese invloeden en voor visliefhebbers is de barracuda echt een aanrader! Het prijsniveau ligt bij restaurant Sjalotte wel ietsjes hoger, voor een 3-gangemenu betaal jomgerekend ongeveer € 35,-.

Floris Suite Hotel Piscaderaweg, Willemstad, Curaçao

foto4

Karakter

In de middag kun je bij Karakter op een ligbedje genieten van de zon, een verfrissende duik nemen in de Caribische Zee en uitgebreid lunchen. Maar zodra de zon in zee is gezakt en de sterren hoog aan de hemel staan, verandert Karakter in een van de meest romantische restaurantjes op aarde. Met je voetjes in het zand kun je hier niet alleen genieten van de maan en de sterren, maar ook van allerlei fijne gerechten en heerlijke jazzmuziek op de achtergrond.

Coral Estates, Curaçao
www.karaktercuracao.com

 

foto1

Baoase Culinary Beacht Restaurant

Wil je echt iets bijzonders, dan moet je naar Baoase. Het ‘Culinary Beach Restaurant’ hoort bij het meest luxe hotel van de ABC-eilanden en ligt net achter Willemstad, aan zee. Het zou goed kunnen dat je tijdens een bezoek een glimp opvangt van Alicia Keys of Stevie Wonder, want deze graag geziene gasten brengen hier regelmatig hun vakantie door. Een kamer boek je hier voor minimaal $1000,-, maar voor een culinair 4-gangendiner bereidt door een Nederlandse sterren-chef, betaal je $ 75,-. Niet heel goedkoop, maar het is het uitzicht, de locatie en de verfijnde gerechten meer dan waard!

2 Winterwijkstraat, Willemstad, Curaçao

foto3

Barbecueën op het strand

Last but not least, de barbecue op het strand. Een traditie die iedere zondag weer door de locals wordt voortgezet en ook voor toeristen erg leuk is om hieraan mee te doen. Vooral Caracasbaai, in het zuidoosten van Jan Thiel, is een populaire barbequespot. Je kunt je boodschapjes en benodigdheden het beste bij supermarkt Centrum aanschaffen. De supermarkten op Curaçao zijn over het algemeen vrij duur, bij Centrum ligt het prijsniveau iets lager.

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.