baoase

Dit is er weer zo een. Zo´n plekje waar ik mezelf weer eens in m´n arm moet knijpen om te kijken of het allemaal wel echt is. We zijn bij  Baoase Luxury Resort op Curacao. Het meest luxe resort van de ABC-eilanden waar ook sterren als Stevie Wonder en Alicia Keys graag vertoeven. En wij worden hier een hele avond lang in de watten gelegd!

Once in a lifetime experience

Wat Baoase zo bijzonder maakt, is niet in woorden uit te drukken; je moet het echt zelf ervaren. Wel kunnen we verklappen dat er een hele relaxte, soort van Balinese sfeer hangt, er een extreem hoog service level is en het resort een paradijselijke ligging heeft aan zee. Een overnachting hier is meer dan comfortabel. Het is een unieke ervaring, maar tegelijkertijd ook een rib uit je lijf; de kamerprijs begint hier namelijk bij $ 1000,- per nacht. Laat je portemonnee dit niet toe, strijk dan neer voor een culinair diner in het fine dining Baoase Culinary Beach Restaurant, want ook dit is een once in a lifetime experience!

Dineren onder de duizenden sterren

Baoase Culinary Beach Restaurant bevindt zich op het privéstrand van het resort, onder de duizenden sterren en aan een prachtige lagune. Op de achtergrond hoor je de zee en het geluid van de wuivende palmbomen. Terwijl we aan een glaasje champagne nippen kijken we naar de bootjes die in de lagune drijven. Er branden fakkels op; zó mooi! Het lijkt wel alsof we een sprookje zijn ingestapt. Ondertussen laten we ons vertellen dat dit een populaire plek is voor huwelijksaanzoeken en dat kunnen we maar al te goed begrijpen, want dit is zeker een van de meest romantische plekjes waar we ooit zijn geweest.

Fijne wijnen en een heel mooi proeverijtje

In de keuken zwaait sterren-kok Réne Klop de scepter en in het restaurant is dat restaurantmanager Jorn. Beide werkten eerder in het prestigieuze Amstel hotel en stralen nu samen in het Baoase Culinary Beach Restaurant op Curaçao. Leuk om te zien is dat Jorn ook een enorme passie heeft voor wijn. We hangen dan ook steeds aan zijn lippen wanneer hij een nieuwe wijn komt inschenken en er interessant over vertelt. Wij worden die avond niet alleen verwend met goede wijnen, maar krijgen ook een proeverijtje van verschillende gerechten. Het tonijntartaartje dat gecombineerd is met een gelei van mango en soja-wasabimayonaise, is een hele goede binnenkomer. Want zoals ik al vaker heb verteld, ben ik dol op tonijn en deze is lekker een beetje spicey. Kort daarop volgen bordjes met pata negra met verse vijgen en foie gras. Deze zachte gerechten smelten weg op de tong en combineren we met een heerlijke, door Jorn uitgekozen Riesling; een perfecte keuze! Het is pure verwennerij en dit gaat de hele avond door: een stukje kabeljauw met kaviaar en Aziatische groenten, een stukje ribeye met zacht kalfsvlees, aardappelpuree en paddenstoelen en een heerlijke cheesecake toe; het kan niet op! Bij Baoase Culinary Beach Restaurant word je echt van top teen in de watten gelegd. En daar houden we van!

Nog even goed om te weten

Wil je ook dineren bij Baoase Culinary Beach Restaurant, dan moet je wel aan even van te voren reserveren, want dan weet je zeker dat je een tafeltje hebt. En boek je een privécabana, dan wordt het begrip romantiek nog eens naar een hoger level getild en kun je op en top van het eten en van elkaar genieten! Zucht… wat een heerlijke plek!

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.