Liefhebbers van de Italiaanse keuken opgelet: verscholen in een klein straatje achter de Amsterdamse Herengracht, ligt restaurant Pianeta Terra. Een uniek, biologisch, Italiaans restaurant dat wordt gerund door de Italiaanse boezemvrienden Fabio en Raul en waar puur en eerlijk eten centraal staat.

Pianeta Terra is ongedwongen en huiselijk

Pianeta Terra is een heerlijke plek voor een culinair avondje uit. Je proeft fijne Italiaanse gerechten in een modern jasje, en met niet meer dan 15 tafeltjes, op 3 verschillende niveaus, hangt hier een huiselijke sfeer. Fabio zwaait de scepter in de keuken en Raul heeft de rol van gastheer. Een gouden duo datgoed op elkaar is ingespeeld en een missie heeft: gasten de tijd van hun leven bezorgen, op een professionele, maar ongedwongen manier.

Ambachtelijke ingrediënten van het seizoen

Pianeta Terra betekent aarde en dit slaat dan ook op de stijl van koken die hier gehanteerd worden. Er worden pure en ambachtelijke ingrediënten gekozen die in harmonie zijn met de cyclus van moeder aarde. Wat betekent: ingrediënten van het seizoen, met speciale aandacht voor biologisch en verantwoord. Ook versheid is hier een belangrijk begrip: dagelijks worden pasta’s hier met de hand bereidt, net als het brood, dat we dippen in de lekkerste olijfolie de we ooit hebben geproefd.

Pianeta Terra

Slow Food speelt een belangrijke rol

In Pianeta Terra wordt niet alleen gekookt met ambachtelijke ingrediënten, maar speelt ook Slow Food een belangrijke rol. Het gaat dus niet alleen om de kwaliteit van het eten, maarook om de herkomst, productiewijze en economische en politieke context van een product. Om helemaal op de hoogte te blijven over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van Slow Food, bezoekt het tweetal het tweejaarlijkse internationale Slow Food event ,’Terra Madre Salone del Gusto’ in Turijn.

Wat staat er op het menu?

Omdat er in restaurant Pianeta Terra alleen wordt gekozen voor het allerbeste, wisselt de menukaart iedere week. Fijn is dat je zelf je menu kunt samen of kunt kiezen voor een 3, – 4,- 5,- of 6-gangenmenu van de chef. Wij gingen ‘all the way’ en lieten ons verrassen met een hoop fijne gerechtjes: van handgemaakte worteltortellini met courgette en inktvisinkt tot een, ‘hoe kan het ook anders’, perfect gegaarde, smeuïge risotto met pompen, ricotta, zomertruffel en schapenkaas.  Die laatste was de grote favoriet, maar geloof mij als ik zeg dat elke gang de moeite waard was!

 

Restaurant Pianeta Terra
Beulingstraat 7
1017 BA Amsterdam
T. 020 626 1912
W. www.pianetaterra.nl

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.