In het bruisende hart van Breda ligt een bijzonder, culinair adresje: de charmante Wijnbar & Wijnrestaurant Pinot. Gevestigd in een karakteristiek pand op de Grote Markt en sinds vorig jaar januari geopend. Op deze plek worden prachtige wijnen geschonken en wordt er op topniveau gekookt.

Genieten bij Wijnbar & Wijnrestaurant Pinot

Bij Pinot kunnen ze er wat van: er worden tongstrelende wijnen geschonken en op een zaligmakende manier gecombineerd met fantastische gerechten die je misschien zo één, twee, drie niet zou verwachten in een wijnbar. Nu is Pinot niet zomaar een wijnbar, maar ook een heus wijnrestaurant dat vorig jaar rond deze tijd zijn deuren opende. De lovende en positieve beoordelingen vlogen in no time om de oren, met als gevolg: een IENS-award voor beste nieuwkomer 2014. Natuurlijk kun je de wijnbar binnen lopen voor alleen een glas wijn met wat fingerfood, maar ook voor een uitgebreid diner, heerlijke lunch, spannende high wine of leerzame proeverij (1 keer per maand) kun je hier terecht.


Kies je voor veilig of durf je het aan?

Bij Pinot is het mogelijk om à la carte te dineren met koude en warme gerechten van ongeveer dezelfde omvang. Dus geen standaard voor-en hoofdgerecht, maar wel meerdere gangen en een nagerecht. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met dagverse producten uit het seizoen waardoor de kaart iedere maand wisselt. Parelhoen, zeebaars en biet zijn enkele koude gerechten die je deze maand op het menu vindt. De warme traktaties van nu, zijn onder andere kwartel, hert en roodbaars. Rechts van de gerechten op de kaart vind je wijnsuggesties. Deze speciaal uitgekozen wijnen laten het gerecht stralen en brengen de smaken beter naar voren. Hierdoor smaakt het allemaal nóg lekkerder. Laat je je liever compleet verrassen, dan kan dat ook. Met een bijzonder en smaakvol ‘Tasting Menu’ van 4-of 6-gangen worden je smaakpapillen continu geprikkeld en is het één en algenieten!

 

Wijnbar & Wijnrestaurant Pinot
Wijngaardstraat 8
Grote Markt 46
4811 XS Breda
T. 076 532 9077
W. www.wijnbarpinot.nl

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.