bij Erik

Eten ‘Bij Erik’ betekent letterlijk eten bij Erik, want het restaurant met slechts 9 tafels en een mooie open keuken heeft meer weg van een ruime, sfeervolle huiskamer. Erik zelf staat achter het fornuis en ontfermt zicht over het eten, terwijl zijn vriendin, die over de bediening gaat, ondertussen wat te drinken inschenkt en een gezellig praatje met je maakt.

Erik’s trots

Begin november 2014 opende Erik Tas, voormalig chef-kok van Badhotel Bruin op Vlieland en daarvoor souschef van het Rotterdamse sterrenrestaurant de Parkheuvel, de deuren van zijn eigen restaurant. En wel in het historische centrum van zijn geboorteplaats Leidschendam. Het restaurant heeft een idyllische ligging aan de Vliet en heeft ’s zomers een zonnig terras voor de deur met uitzicht op de mooie, oude sluis. Binnen in het kleine, L-vormige restaurant is er plek voor 24 man en zit je uiterst comfortabel. De inrichting is modern: je ziet een mooie, houten vloer en donkere kleuren die het interieur een chique uitstraling geven.

Bij Erik eet je wat de pot schaft

‘Bij Erik’ is er geen ellenlange menukaart, maar eet je in principe wat de pot schaft, ofwel wat het seizoen te bieden heeft (er kan rekening gehouden worden met uitzonderingen, maar geef dit wel even door voordat je komt). Er wordt gewerkt met dagverse, seizoensgebonden producten en iedere maand verandert het menu. Zo vind je deze maand onder andere: heerlijke Scheveningse garnalen met roomkaas, mango, buikspek, waterkers en eidooier op het menu. En ook hert met pastinaak, pompoen, bloedworst, paddenstoelen en koolraap is één van de spannende gerechten. Wat je wel zelf kunt kiezen is of je gaat voor 3, 4 of 5-gangen met eventueel als extra, een aantal heerlijke kazen van de kaastrolley. De gerechten die je ‘Bij Erik’ eet zijn met liefde en passie bereid: dit kun je niet alleen zien aan de opmaak, want de gerechten pronken als ware kunstwerkjes op het bord, maar ook wordt er met trots verteld wat er precies voor je neus staat en hoe het is klaargemaakt. Kortom, ga eens eten ‘Bij Erik’, het is een geweldige ervaring!

 

Restaurant Bij Erik
Sluisplein 9
2266 AV Leidschendam
T. 070 – 301 04 51
W. www.bij erik.nl

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.