Soms komt het voor dat eten een bepaalde emotie bij me oproept. Misschien dat ik door deze bekentenis nu een beetje labiel lijk, maar soms, heel soms, kan ik er gewoon een beetje door ontroerd raken. Sommige mensen hebben dit bij kunst of muziek, maar mij kan dit overkomen als er een prachtig opgemaakt bord voor m’n neus staat. Laatst gebeurde dit voor de tweede keer in m´n leven, tijdens een bezoek aan het nieuwe restaurant van de beroemde sterren-chef Mathieu Pacaud, restaurant Hexagone in Parijs. 

Samen met mijn vriendin Sandra bracht ik het pinksterweekend door in Parijs. Nadat we onze koffers gedropt hadden in hotel Felicien By Elagancia, onze killer heels en chique jurkjes hadden aangetrokken, pakten we de taxi richting restaurant Hexagone, want we waren uitgenodigd voor een heerlijke lunch.

Restaurant Hexagone ligt vlak bij de Eiffeltoren en Trocadéro en ziet er alleen van de buitenkant er gelikt uit. Maar, man oh man, van binnen is het nog veel mooier. Kijk maar naar de foto’s! Nadat we de chique donkere bar passeerden en ik heel gracieus(uch uch) met mijn hoge hakken de lange trap afliep, werden we beneden bij het restaurant opgevangen en naar onze tafel geleid. We keken onze ogen uit: de bediening strak in pak met glimmende, opgepoetste schoenen, de inrichting elegant en modern met sierlijke schilderingen op de muur en fijne leren banken. Om ons heen zat een gemêleerd publiek. Van Amerikanen in spijkerbroek tot een Franse oude heer met zijn 30 jaar jongere deerne; fantastisch! Net op het moment dat ik mezelf even moest knijpen om te kijken of ik niet droomde, stond de ober al naast ons met 2 glazen roze champagne.

hexagone

 

Na de champagne kregen we de menukaart en de indrukwekkende wijnkaart in handen. Deze laatste bevat meer dan 1200 wijnen en is berucht om zijn spectaculaire selectie grand cru wijnen die ook per glas worden geserveerd. Kiezen tussen al dat lekkers vonden we best lastig en eigenlijk vonden we het veel leuker om Mathieu Pacaud ‘signature dishes’ te proeven. Dus de kaart ging weer weg en lieten ons verrassen.

Het eerste gerecht dat werd geserveerd, hadden we al op een foto op de website voorbij zien komen. Dit spannende en kunstzinnige gerecht had de naam ‘Egg Marquise’ en bestond uit 5 luchtige meringues die in een cirkel op het bord stonden. Ze stonden boven op een zachte mouse van spinazie en in het midden van de cirkel pronkte een perfect gekookte eierdooier die gevuld was met kaviaar. De mix van het zachte en zoete van de meringues en de door de kaviaar gezouten eierdooier, creëerden zo’n smaaksensatie in mijn mond dat ik er onderste boven van was. Ik moest er van lachen, maar werd er tegelijkertijd ook een beetje door ontroerd; het was de smaak van perfectie en dat gaf een gelukzalig gevoel.

Voorerecht Hexagone

 

Dat gevoel en die emoties bleven aanhouden totdat we weer buiten stonden, want in ieder gerechtje dat volgde, proefden we puur vakmanschap. Na het eerste gerechtje kwam een nieuw spektakel: Rode Mul met gegrilde aubergine, peper coulis en tapenade. Perfect op de huid gebakken, dus met een lekker krokant laagje. Duif, een van mijn grote favorieten, kwam daarna. Helaas was het gerecht niet heel bijzonder, maar wel bijzonder rijk van smaak. Samen met de rode wijnsaus en gekaramelliseerde worteltjes een echte klassieker. Tot slot het toetje. En hoewel ik niet zo’n zoetekauw ben en hierdoor desserts vaak overrated vind, was ook dit finale pronkstuk echt een knaller: softijs met wilde aardbeien. De buitenkant van het ijs had een normale temperatuur terwijl de binnenkant ijskoud was; letterlijk een coole verrassing!

Toetje Hexagone

Een bezoek aan restaurant Hexagone was een culinaire beleving die ik niet snel meer zal vergeten! Tip: ga na het eten lekker kunt uitbuiken bij het park rondom de Eiffeltoren. Dit ligt letterlijk om de hoek.


Restaurant Hexagone
85 Avenue Kléber

75116 Paris, Frankrijk

T.  33 1 42 25 98 85
W. http://hexagone-paris.fr/

 

 

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.