Restaurant Florent

In Utrecht barst het van de studentencafés waar je terecht kunt voor een lekker sateetje, een broodje bal of een patatje mét. Vaak vind je een paar deuren verderop ook nog een burgerbar en een all-you-can-eat ‘vreetschuur’. Genoeg keuze dus, als je eenvoudig en goedkoop wilt eten in de Utrechtse binnenstad. Op zich is daar natuurlijk niets mis mee, maar als je een keer voor ‘haute cuisine’ wilt gaan, wordt het toch wel even goed zoeken. Gelukkig is daar Florent, het nieuwe gastronomische restaurant dat eind vorig jaar zijn deuren opende.

Florent is dé ultieme plek voor foodies

Restaurant Florent zit op het Visschersplein, vlak bij de Oudegracht en net achter de Mariaplaats. Niet in de straat van het studentencafé en de burgerbar, maar in een rustig laantje waar vroeger het Franse-Italiaanse restaurant Luce zat. De eigenaren van restaurant Florent, Lambèr van Dam en Thomas Haukes, kozen bewust voor dit plekje achteraf, om zo mensen te trekken die speciaal voor hun restaurant komen. En dit werkt, want in het weekend zit het bomvol met enthousiaste foodies die het restaurant al hebben gevonden.

The feeling of New York with a touch of Paris

Horeca vakman Lambèr houdt zich bij Florent bezig met de conceptbewaking, terwijl Thomas de rol van gastheer op zich neemt. Naast gastheer en eigenaar van Florent is Thomas ook eigenaar van de exclusieve interieurwinkel Springers. Met zijn gevoel en passie voor interieur nam hij de inrichting van Florent voor zijn rekening en creëerde samen met bekende kunstenaars iets heel moois. Zo maakte hij met industriële meubels en chique accenten een sfeervolle showroom van het restaurant met de boodschap: ‘The feeling of New York with a touch of Paris’. Eén van de grappige en unieke details in het interieur is de met verf onder gekalkte spiegelwand, die eruitziet als een waar kunstwerk. Verder zie je dat het restaurant is opgesplitst in 3 delen: een zakelijk deel, een bistrogedeelte en in het midden hoge tafels om lekker aan te borrelen. Dit, in combinatie met het toegankelijke prijsniveau dat Florent hanteert, maakt dat een bezoek voor iedere portemonnee is weggelegd.

Terug naar de oorsprong

Niet alleen het interieur, ook de menukaart die Lambèr zorgvuldig met de chef samenstelt is opvallend. Deze is klein, Frans georiënteerd en seizoensafhankelijk; dus grote kans dat er ineens een lekkere stamppot op te vinden is wanneer het buiten waterkoud is. Je kunt kiezen uit 3-gangen, een ‘plat du jour’ met een glas wijn of je laten verrassen met het Chef’s special verrassingsmenu. Verder staan er heel veel lekkere groenten op kaart, de zogenaamde ‘evergreen’. Deze zijn niet alleen lekker en zitten boordevol vitaminen, ook zijn ze uitstekend te combineren met een stukje vlees of vis. Het idee hierachter is om bewuster te eten; wat minder vlees of vis en meer verse en gezonde groente. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit heerlijke gegratineerde schorseneren, in ganzenvet gekonfijte rodekool en gebakken polenta. Met dit te gekke, nieuwe concept gaat Florent terug naar de oorsprong en is het restaurant een grote aanwinst voor de Utrechtse binnenstad!

 

Restaurant Florent
Visschersplein 75
3511 LX Utrecht
T. +31(0)30 233 3008
W. www.restaurant-florent.nl 

 

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.