culinaire steden
Zijn reizen en lekker eten voor jou ook onlosmakelijk met elkaar verbonden? Dan word je heel blij van deze culinaire steden!

Ontdek deze culinaire steden

San Sebastian

San Sebastian is de culinaire hoofdstad van Europa en het paradijs voor food lovers. Je vindt er restaurant Mugaritz, beroemd om zijn zeer experimentele moleculaire gastronomie – en de andere fantastische sterrenrestaurants zoals Akelarre, Arzak en Martín Berasategui. Mocht je portemonnee leeg zijn na een bezoek aan een van de sterrenrestaurants, dan bieden de gezellige pintxos (Baskische tapas) bars in de stad uitkomst.

Bangkok

De geuren komen je tegemoet zodra je de eerste stap in deze fascinerende stad hebt gezet. Eerlijk is eerlijk, niet allemaal even prettig, maar de food scene van Bankkok is dat zeker wel. De stad barst namelijk van de eettentjes, en mobiele barbecues vind je haast op iedere hoek van de straat. Verse ingrediënten worden hier gecombineerd met spicey vis- of vleesgerechten. Let wel op de locals als je hier gaat eten. Kijk of het druk genoeg is, anders zou je weleens aangenaam verrast kunnen worden…

Rotterdam

Zeg je Rotterdam, dan zeg je markthal. Die is mega indrukwekkend. De architectuur, maar ook de kraampjes met de fijnste lekkernijen. Zo vind je er Schmidt die de beste vis van de stad verkoopt, De IJssalon met het lekkerste ijs, en kun je aanschuiven bij Jamie’s Italian voor een plateau vol heerlijke antipasti en versbereide pasta’s. Niet alleen de markthal maakt van Rotterdam een culinaire stad. Je vindt hier ook 7 sterrenrestaurants en het bruist er van de internationale keukens.

Tokio

Tokio telt meer sterrenrestaurants per vierkante meter dan welke stad ook. Zo zijn er alleen al 14 restaurants met 3 Michelin-sterren. Hiermee is de Japanse hoofdstad de bestemming met het grootste aantal topkeukens ter wereld. Naast de sterrenrestaurants vind je hier waanzinnige foodmarkets en hippe toko’s. Ook de Nederlandse Michelin-chefs hebben Tokio uitgeroepen tot de ‘lekkerste stad van de wereld’.

Bologna

“De buik van Italië”, wordt Bologna liefkozend ook wel genoemd. Zoveel Italiaanse specialiteiten komen hier vandaan. Zo ook de ‘regu alla bolognese’, de oorspronkelijke variant op de spaghetti bolagnese! Een andere bijnaam van Bologna is ‘de vette’. Dat komt omdat de Bolognesi graag koken met veel rijke en vette producten zoals room, vlees, kaas en boter. Krijg je er al honger?
Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.