Restaurant Les Bouquinistes in het 6e arrondissement in Parijs, is één van de top restaurants van de beroemde Franse sterrenchef Guy Savoy. Hoewel de onlangs gerenoveerde zaak, tussen de charmante boekkraampjes nog niet over een ster beschikt, bieden ze een uitstekende service en serveren ze er piekfijne gerechten…

Boekhandel of restaurant?

Aan de overkant lonkt de Seine, wat verder de beroemde Notre Dame. Maar waar dit trendy stukje Parijs ook bekend om staat  is de “Bouquinistes” ofwel de boekhandelaren die met hun kraampjes, aan de rechteroever van de Seine staan. Aan dit charmante stukje Parijs, heeft het restaurant haar naam te danken. Maar dit is niet het enige, want ook binnen is de stijl van de wijk doorgetrokken. In het strakke en moderne interieur is namelijk ook plaats gemaakt voor een speelse boekenwand. 

Eindeloos genieten

Er wordt op hoog niveau gekookt en het genieten begint al bij de amuse; een zachte foie gras, die op je tong wegsmelt. Je proeft meteen de vakkundigheid van de keuken en ook in de daarop volgende gerechten, zoals de scampi in een Japanse bouillon en de kabeljauw met lentegroenten hebben perfecte cuissons en fijne garnituren. En met een goed glas Franse wijn erbij is het genieten compleet, want zeg nou zelf; wat wil je nog meer?

Restaurant Les Bouquinistes
53 Quai des Grands Augustins
75006 Paris, Frankrijk
T. +33 1 43 25 45 94
W. www.lesbouquinistes.com
 
Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.