About Us

Debby van Gorkum, Founder van My-TravelSecrets en levensgenieter in hart en nieren. Altijd op zoek naar kleine paradijsjes in Europa en soms ook daarbuiten. Van intieme boetiekhotels tot knusse huiskamerrestaurants. Houd van wijndrinken bij de openhaard en voelt zich sexy in zwart.

Guliano Rotterdam

Guliano: momentje genieten

Rotterdammers weten Guliano al lang te vinden. De Italiaanse zaak die zeven dagen per week geopend is voor een overheerlijke lunch, heeft namelijk een flinke reputatie opgebouwd. Het is hierdoor dan ook vaak dringen geblazen als de deuren worden geopend.

De zaak ligt in één van de leukste straten van Rotterdam: de Meent. Hier bevinden zich talloze leuke boetiekjes en de straat grenst bovendien aan de Rotterdamse markt. Het is dan ook een ideale plek om tussen het shoppen door even neer te ploffen, voor een momentje genieten.

Probeer als het lukt, een plekje te bemachtigen op het buitenterras. Vooral als de zon schijnt zit je hier prinsheerlijk. Kun je je ogen ook gelijk te kost geven aan het winkelend publiek en de peperdure auto’s die zo nu en dan door de straat flaneren.

De olijfkleurige en moderne inrichting geeft de zaak een Mediterrane uitstraling en de gezellige bijpassende muziek gooit hier zelfs nog een schepje boven. Binnen zitten is dan ook zeker geen straf wanneer er geen plek is op het terras.

Als je de menukaart in handen krijgt, wordt het je opeens wel heel lastig gemaakt. Er staat zoveel lekkers op dat kiezen een hele opgave lijkt. En als je naar de borden om je heen kijkt, wordt het je ook al niet makkelijker gemaakt.

Broodjes als de bistecca (gebraden runderrib met huisgemaakte truffelmayonaise), vitello tonnato (kalfsrosbief met overheerlijke tonijnmayonaise) en de Ed’s Pastrami Sandwich (een sensationele sandwich met smaakvolle provolone-kaas en runderpastrami) zijn enkele van Guliano’s populaire specialiteiten. Naast deze heerlijke broodjes, kun je ook genieten van een plateau met verrukkelijke antipasti, frisse salade’s en waarschijnlijk de lekkerste semifredo, die je ooit geproefd hebt.

De bediening is vlot en vriendelijk en ook de prijs-kwaliteitverhouding is hier prima. Je betaalt tussen de € 6,- à € 10,- voor een rijkelijk belegd broodje en dit is een hele maaltijd.

Geen tijd om uitgebreid te tafelen maar wel zin in  zo’n overheerlijke lunch? De goddelijke broodjes kun je gelukkig ook meenemen.

Guliano
Meent 31-A
3063 CA Rotterdam
T. + 31 010 413 42 47
W. www.guliano.it
 
 

Levensgenieter in hart en nieren.

Leave a Reply