Landgoedhotel groot warnsborn

Een landgoed spreekt tot de verbeelding: het wordt altijd omgeven door een prachtige natuur en omringd luxe. Als je eens de mogelijkheid krijgt om er te overnachten dan voel je je de koning te rijk, én het is ook nog eens super romantisch! Wij ontdekten het allemaal in Landgoedhotel Groot Warnsborn in Arnhem.

Romantiek in de bossen van Arnhem

Zo´n twee weken geleden reden we met het zonnetje boven ons hoofd, in een uurtje van Rotterdam naar Arnhem. Na de snelweg waanden we ons direct een bosrijkgebied. We reden langs statige huizen en glooiende heuvelruggen en kwamen terecht bij het sprookjesachtige Landgoedhotel Groot Warnsborn. Het landgoed ligt vlak bij het beroemde nationale park de Hoge Veluwe, dus je kunt je wel indenken dat de omgeving hier prachtig is. Ook het centrum van Arnhem ligt praktisch om de hoek. Dat maakt dat niet alleen natuurliefhebbers hier hun lol op kunnen, ook shop a holics zullen zich hier helemaal thuis voelen.

Op het landgoed werden we vriendelijk verwelkomt. We checkten we in en kregen gelijk de sleutel van de kamer. Een ‘Grande luxe kamer’ met een onbetaalbaar uitzicht op de tuin van het landgoed en een bad op pootjes. Dit had ik altijd al eens gewild en kon ik nu eindelijk van mijn bucketlist afstrepen. Naast Grand Luxe kamers heeft Landgoedhotel Groot Warnsborn ook andere type kamers. Van comfort kamers met een klassieke uitstraling tot luxe zoldersuite met een stortdouche en een sofa. Een deel vind je in het statige witte landhuis en een ander deel in het bijbehorende koetshuis. Wij verbleven in het landhuis dat erg bijzonder en  al eeuwenoud is. De vroegste geschiedenis is onbekend, maar we weten wel dat het in 1428 de naam Warnsborn kreeg en dat het in 1996 gekocht werd door de huidige eigenaren Lambert en Sjoukje de Vries. Zij knapten de boel op en gaven een moderne twist aan het pand, zonder de charme te verliezen.

Culinair genot in restaurant La Belle Source

 ’s Avonds schoven we aan op het terras van restaurant La Belle Source voor een avond vol verwennerij. De zon was al onder, maar de temperatuur was zoals het zwoele zomeravond betaamt, heerlijk! Vanaf het terras keken we uit over de voortuin van het landhuis en hadden we prachtig zicht op de bossen. Dit is echt fijne plek om even te onthaasten: je zit hier heerlijk rustig gelegen en kunt hier uitstekend eten en drinken. Wij werden verrast met een culinair 3-gangendiner. Letterlijk verrast, want de ober vroeg ons vriendelijk of de gerechten allemaal nog even geheim mochten blijven; of course, want zoals ik eerder al eens heb verteld: I like surpises!

Terwijl we nipten aan een glaasje bubbels, werd er een amuse op tafel gezet: een plankje met 3 kleine hapjes. Het eerste was een verfrissend soepje van watermeloen, lekker zoet en spicy, het tweede, een marshmallow van langoustine met Hollandse garnaal, en het derde een kleine muffin gevuld met kaas en rauwe ham. Ik was onder de indruk van de creativiteit en de zoete zomersmaken die perfect bij deze zwoele zomeravond pasten. Als dit het begin was, waar zou het dan eindigen? Ik verklap het je alvast…. met een huisgemaakt frambozenijsje met brownie; to good to be true.. om je vingers bij af te likken. Maar daarvoor kregen eerst nog twee andere heerlijkheden. Het eerste gerecht was langoustine met biet en appel. Het bord waarop dit gerecht was opgemaakt leek met dat groen, geel en verschillende roodtinten wel op een schilderspalet. De matchende wijn hierbij was een heerlijke frisse witte wijn uit Portugal. Het tweede gerecht, tevens hoofdgerecht was een stoer vleesgerecht met een knipoog naar de herfst: kalfswangs en roségebraden rundvlees met jus de veau, huisgemaakte piccalilly, een zachte crême van aardappel en verschillende Nederlandse groenten. Het smaakten allemaal heerlijk. En toen we waren uitgegeten en rozig waren van de wijn, was het enkel met de lift naar boven, naar ons prinsheerlijke bed.

An afterthought

De volgende morgen aan het ontbijt evalueerden we ons het verblijf op het landgoed en voelden we ons zeer relaxed. Komt het door al dat groen? Het magische landhuis of ’the perfect wining & dining’? Waarschijnlijk is het optelsom van dit alles, want we hopen nog snel een keer terug te komen.

 

Landgoedhotel Groot Warnsborn
Bakenbergseweg 277
6816 VP Arnhem
T. 026 445 5751
W. www.grootwarnsborn.nl

 

 

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.