About Us

Debby van Gorkum, Founder van My-TravelSecrets en levensgenieter in hart en nieren. Altijd op zoek naar kleine paradijsjes in Europa en soms ook daarbuiten. Van intieme boetiekhotels tot knusse huiskamerrestaurants. Houd van wijndrinken bij de openhaard en voelt zich sexy in zwart.

  • Home
  • /
  • Delicious
  • /
  • Restaurant Brass, Een fijne sfeer, culinaire creaties en een vleugje romantiek!
Het verschil tussen Michelin en GaultMillau

Restaurant Brass, Een fijne sfeer, culinaire creaties en een vleugje romantiek!

We willen niet meteen voor iedereen de verrassing verpesten, maar je moet echt wel even ‘oh’ en ‘ah’ stamelen bij binnenkomst in restaurant Brass. Het restaurant in het oude monumentale gebouw heeft me een grandeur van heb ik jou daar. 

Een romantisch diner voor twee?

Restaurant Brass zit op Janskerkhof in Utrecht. Midden tussen de studentencafés. Je zou op deze plek geen culinaire hotspot verwachten, maar toch zit het daar. In een statig pand dat vier jaar daarvoor nog een studentenuitzendbureau was. Bij binnenkomst staren we naar de torenhoge plafonds met sierlijke ornamenten en de karakteristieke houtenvloer. Het geeft het ons het gevoel alsof we een klassiek herenhuis zijn binnengestapt, alleen dan met een hedendaagse twist. Naast de karakteristieke elementen, vind je in het restaurant namelijk ook moderne eyecatchers, zoals koperkleurige bollampen en een stoere leren bank. Het licht is gedimd en op de tafels branden kaarsen. Dit is echt een romantische plek om samen met je lief neer te strijken voor een avond vol verwennerij.

Restaurant Brass weet hoe ze je smaakpapillen moeten prikkelen

Enig minpuntje is dat het erg rustig is, maar ja het is dan ook woensdagavond. En bovendien, wat zeuren we, want we krijgen alle aandacht. We worden verrast met een 3-gangenmenu van de chef, wat wij proevers altijd een prettig concept vinden. Zeetong rolletjes gevuld met paling en peterselie is het eerste gerecht. Het ziet er samen met de schuim van aardappel en het gepocheerde mini-eitje erg feestelijk uit, terwijl de remouladesaus die erbij zit, doet denken aan een heerlijke stranddag in Scheveningen of Bloemendaal. Voor het tweede gerecht blijven we nog even in Nederland. We krijgen tamme eend van de Veluwe in een jus van bier en gember en wat knapperige groenten ernaast. Een heerlijk gerecht met een knipoog naar de herfst en goed gecombineerd met een robijnrode wijn uit Italië, een Velenosi Montepulciano D’ Abruzzo Doc. Hier weet gastvrouw en eigenaresse Maartje dan ook wel raadt mee, want wijn is haar hobby. Ze weet dan ook de rest van de mooie gerechten goed te combineren met de juiste wijn en vertelt er ook nog eens prachtige verhalen over. De avond werd vervolgens afgesloten met een wel heel lekker toetje: een ijsje met marshmallow van banaan, passievrucht, kokosmakroon en gezouten crumble. We loved it!

Na ons bezoek hebben maar een woord voor restaurant Brass: wauw! En vragen we ons af waarom we deze parel nooit eerder hebben ontdekt.

 

Restaurant Brass
Janskerkhof 19
3512 BM Utrecht
T. 030 760 0777
W. www.brass-utrecht.nl

 

Levensgenieter in hart en nieren.

Leave a Reply