Aan de oevers van de Maas, vlak bij het bruisende centrum van Maastricht ligt het eeuwenoude sprookjesachtige Kasteel de Hoogenweerth. Dit prachtige kasteel heeft jaren dienst gedaan als luxueus woonverblijf van diverse rijke families en is nu een exclusief design hotel.

Kasteel de Hoogenweerth heeft een rijke geschiedenis 

Kasteel de Hoogenweerth bestaat al heel wat eeuwen. Het landhuis dateert uit 1498 en werd in 1754 uitgebreid. Helaas gebeurde er in 1975 iets verschrikkelijks: een grote brand woedde en hierdoor werd het kasteel voor een heel groot deel in as gelegd. Veel ging verloren, maar gelukkig werd alles prachtig gerestaureerd.

Door de jaren heen heeft het kasteel dienst gedaan als woonhuis van diverse rijken met de familie Regout (van Sphinx sanitair) als één van de bekendste. Nu is het indrukwekkende kasteel een exclusief designhotel en is het een bijzondere plek om te overnachten.

Unieke locatie

Het kasteel ligt op een prachtige locatie. De omgeving is landelijk en rustig, maar toch ben je met de auto al binnen 5 minuten in hartje Maastricht. Ga je liever met de Vespa, dan is dit ook mogelijk. Het hotel biedt deze zelf te huur aan. De locatie is zo fraai dat het daarom ook erg in trek is voor fotoshoots, evenementen en bruiloften. Uniek is dat er overal getrouwd mag worden. Niet alleen in de kapel, maar ook in de intieme binnentuin of bij het schitterende waterterras aan de voorkant van het kasteel. Op het terrein vind je naast het koetshuis een uitstekend restaurant. Het is bekroond met een Bib Gourmant en voorzien van een fijn terras. Je kunt hier neerstrijken voor een spannend verrassingsmenu en smakelijke broodjes.

Sensationele suites

In Hoogenweerth breng je je verblijf in stijl door. Het hotel heeft 9 chique suites met een grandioos comfort. 8 unieke suites bevinden zich in het koetshuis en nummer 9, de meest exclusieve suite, bevindt zich boven in het kasteel. Dit is de super-de-luxe Royal Suite en die doet zijn naam eer aan! Met een omvang van 250 m2, een prinsheerlijk bed en allerlei luxe faciliteiten voel je je de koning ter rijk. De prachtige badkamer is net een balzaal en de keuken is een heerlijke plek om de dag te beginnen met een krantje en een kop Koffie. Ook is het mogelijk om de dag te starten met een goddelijk ontbijt op bed. Je geeft aan hoe laat je wilt ontbijten en volgens staat alles wat je kunt bedenken voor je neus: van overheerlijke pancakes en croissantjes tot cruesli, fruit en vers gebakken broodjes.

Toekomst plannen

Voor 2015 heeft Kasteel de Hoogenweerth een aantal leuke nieuwe dingen op de agenda: het kasteel wordt uitgebreid met niet 1 maar 2 luxes suites en er wordt een chique sloep aangeschaft. Als gast kun je dan naar het centrum van Maastricht varen of de sloep met een arrangement boeken. Kortom, het unieke Kasteel de Hoogenweerth biedt een uitstekende service en een grandioos comfort!

 

Kasteel de Hoogenweerth
Hoogenweerth 2
6229 AM Maastricht
T. +0043 311 6934
W. www.kasteeldehoogenweerth.nl 
 
Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.