felicien by elegance

In de chique wijk Passy wonen rijke Parijzenaren in statige herenhuizen, vind je de grootste trekpleister van Parijs en kun je logeren in het hippe en trendy Hôtel Félicien by Elegancia. De wijk heeft naast de Eiffeltoren dan wel niet veel monumenten en bezienswaardigheden, maar voor liefhebbers van fashion & ‘art nouveau’ is er geen betere plek te vinden.

Bij Hôtel Félicien by Elegancia is alles binnen handbereik

Het charmante boutique hotel ‘Hôtel Félicien by Elegancia’ ligt in een rustig straatje vlak achter de Seine en op ongeveer een kwartiertje lopen van de Eiffeltoren. Andere must-sees zijn vanaf het hotel ook gemakkelijk te bereiken. Om de hoek stap je op bus 72 die langs de Seine rijdt en je in mum van tijd naar het Louvre, de slotjesbrug en andere highlights brengt. De locatie, die is dus helemaal goed gekeurd. Hoe zit het met de rest?

Een flinke dosis glamour

Hôtel Félicien by Elegancia is een boutique hotel met een intieme sfeer en een eigenzinnige, persoonlijke stijl. Die stijl is bepaald door niemand minder dan fashion designer Olivier Lapidus, de zoon van de beroemde couturier Ted Lapides. Met de woorden sensualiteit, fashion en oog voor detail liet hij zich gaan en gooide er ook een dosis glamour tegenaan.

Een fashion interieur

Opvallende details zie je onder andere in de ontbijtzaal. Hier vind je lichtgevende muren die voorzien zijn van modeschetsen en stoelen met een ietwat futuristisch design. De naastgelegen bar en de spa in de kelder hebben ook een fancy uitstraling. Nóg opvallender zijn de verschillende thema’s die terug komen op alle 6 verdiepingen en geïnspireerd zijn op Olivier’s modeshows. Zo heb je de chique ‘Black Floor met een sensuele, boudoir-achtige uitstraling en de elegante ‘Pearl Foor’, met zachte kleuren en parelpatronen in de vloerbedekking, de gordijnen en de badkamertegels. De paradepaardjes, ofwel de finale pronkstukken, zoals Olivier ze zelf noemt, bevinden zich op de ‘Sky Floor’, helemaal bovenin. Het zijn de ‘Silver’- en de ‘White Suite. Ze zijn voorzien van lichte kleuren, glasvezelgordijnen die geïnspireerd zijn op een van zijn beroemde trouwjurken, art deco meubels en een fijn dakterras met jacuzzi. Je kunt wel zien dat Olivier zijn ziel & zaligheid heeft gelegd in dit mooie hotel, waar je niet alleen naartoe moet gaan vanwege de locatie, maar zeker ook vanwege de looks!


 Hotel Félicien by Elegancia
21 Rue Félicien David

75016 Paris
T. +33 1 55 74 00 00
W. www.hotelfelicienparis.com

 

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.