About Us

Debby van Gorkum, Founder van My-TravelSecrets en levensgenieter in hart en nieren. Altijd op zoek naar kleine paradijsjes in Europa en soms ook daarbuiten. Van intieme boetiekhotels tot knusse huiskamerrestaurants. Houd van wijndrinken bij de openhaard en voelt zich sexy in zwart.

  • Home
  • /
  • Delicious
  • /
  • Restaurant de Keuken van Gastmaal maakt het niet mooier dan het is, wel lekkerder!

Restaurant de Keuken van Gastmaal maakt het niet mooier dan het is, wel lekkerder!

Ben je op zoek naar een restaurant voor levensgenieters? Dan ben je in restaurant de Keuken van Gastmaal aan het juiste adres. De ongedwongen sfeer, het heerlijke, pure eten en de gezellige bediening zorgen ervoor dat jij je als echte Bourgondiër hier helemaal thuis voelt!

Een kijkje in de Keuken van Gastmaal

Het restaurant, niet groot en niet klein, ziet er gezellig uit: met op de grond een oude houten doorleefde vloer en achterin een stellingkast met flessen wijn en weckpotten, waartussen je kunt eten in een sfeervolle setting. Niet alleen achterin, ook voorin zit je leuk. Op de lange bank tegen de muur of in het knusse hoekje bij het raam. Vanaf hier kijk je uit op de Utrechtse Biltstraat en de mooie openkeuken; de eyecatcher van het restaurant en het domein van chef-kok Erik.

What you see is what you get

De gerechten die bij Erik uit de keuken komen zijn gedurfd. Net even anders dan anders en als het even kan ook nog biologisch. Zo werden wij verrast met twee heerlijke lentegerechten vooraf: Texels lam en pulpo (octopus). Het zachte lamsvlees met een fijne, zachte structuur werd geserveerd met toast, ravigotesaus en venkel, en de vlezige en malse pulpo, met beekselderij, aardappel en sjalot-vinaigrette; frisse smaken die perfect passen bij deze tijd van het jaar. Tussendoor kregen we een koffiekopje met aspergesoep en tot slot een malse runder ribeye met chimichurri, spinazie en een stukje aardappel, en heilbot in schaaldieren bouillon met een dumpling (Aziatisch deeghapje). Minder gedurfd was de opmaak van het bord. ‘What you see is what you get’, lijkt hier het motto. Maar is dat zo erg als er respect wordt getoond voor het product? Puur en eerlijk voeren hier de boventoon en dat smaakt prima!

Het café en de traiteur

Erik is niet alleen chef-kok. Hij is ook eigenaar van het restaurant, samen met zijn zus Simone. Naast Restaurant de Keuken van Gastmaal hebben zij nog twee andere zaken: Café Gastmaal’, een hippe hotspot in een oude autogarage, waar je terecht kunt voor een lekkere lunch en om uitgebreid te borrelen, en traiteur en cateringbedrijf, ‘Gastmaal en de tafel’. Hier stap je binnen als je je zelf wilt verwennen met een lekkere maaltijd en geen zin hebt om uit eten te gaan. Deze twee fijne zaken vind je op de Griftstraat, even verderop.


Restaurant de Keuken van Gastmaal
Biltstraat 5

3572 AA Utrecht

T. 030 233 4633
W. www.dekeukenvangastmaal.nl

 

 

Levensgenieter in hart en nieren.

Leave a Reply