wijnwinkels Rotterdam

Eerlijk is eerlijk, het komt regelmatig voor dat ik een wijntje in de supermarkt koop. Alleen komt het zelden voor dat ik daar écht van kan genieten en dat ik de volgende keer de zelfde fles in mijn boodschappenkarretje gooi. Het is dan ook vooral omdat het makkelijk is, gebrek aan tijd, maar daar ben ik nu een beetje klaar mee. Steeds vaker gun ik mezelf de tijd om op zoek te gaan naar een goede wijn en struin ik de beste wijnwinkels van Rotterdam af, op zoek naar echt iets lekkers.  

Wijn aan de Kade – met heerlijke proeverijen

Pas een jaar oud en een van mijn grote favorieten is Wijn aan de Kade. Dit super leuke wijnwinkeltje aan de Admiraliteitskade is een klein familie/vriendenbedrijf dat goede wijnen voor iedere portemonnee verkoopt. Je vindt hier exclusieve champagnes, maar ook een fantastische Sauvignon Blanc voor  € 5,-. Ik kom hier vooral graag tijdens wijnproeverijen, die zo’n 2 tot 3 keer per maand worden georganiseerd. Een fijn concept voor fijnproevers zoals ik, want je kan gratis proeven en kopen wat je lekker vindt. Een echte  win-win dus!

Wijnkoperij Domain Z – Inclusief prachtige verhalen

In het pittoreske, historische Delfsthaven vind je de ambachtelijke wijnwinkel van Jeffrey Zywiecki, zoon van Fred Jeffrey Zywiecki, de eigenaar van het naastgelegen ’t Franse restaurant, t’ Ouwe Bruggetje. Je gaat hier naar binnen voor goede en eerlijke wijn uit Frankrijk, Italië, Duitsland of Spanje en komt terug met wijn en prachtige verhalen. Om de zoveel weken vertrekken vader en zoon met een grote truck richting het zuiden van Europa en kopen zelf de wijntjes in bij kleine, lokale, ambachtelijke wijnboeren.

De Gouden Ton  – Voor wijn-spijscombinaties

Ook zo’n topper. En ook hier regelmatig proevenrijen aan de proeftafel. Wat ik zo leuk vind aan deze zaak net achter de Meent, is dat de eigenaar Sigurd als Sommelier gewerkt heeft bij sterrenrestaurants Parkheuvel en de Zwetheul. Hij kan je dus fantastische adviezen geven over goede wijn-spijscombinaties. Leuk om te weten is dat veel wijnen uit de Gouden Ton afkomstig zijn van biologisch en/of biodynamisch werkende wijngaarden.

Wijnkoperij Platenburg – al meer dan 100 jaar

Al sinds jaar en dag (meer dan 100 jaar welteverstaan) verkoopt Wijnkoperij Platenburg aan de Goudse Singel goede, nee fantastische wijnen. Wanneer je een wijn gaat kopen uit de collectie van meer dan 1000 verschillende soorten, is het fijn te weten dat eigenaar en vinoloog Ger platenburg klaar staat om je te adviseren. Ook Gert’s vrouw Lia, zoon Julien en Mieke, staan klaar om hun kennis met je te delen. Dus reken maar dat je niet zonder lege handen naar huis gaat!

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.