De Limonadefabriek: parel in de polder 

Streefkerk- Zuid-Holland – Nederland

Midden in de polder, in het landelijke dorpje Streefkerk drijft een bijzonder restaurant  op het water van rivier de Lek.  Het is het domein van Erik en Karin Hermans, met de bijzondere naam: “ De Limonadefabriek”. Door de hoekige vormen en grote raampartijen heeft het restaurant dat in 2012 gebouwd is, het gelaat van een oude fabriek. Tussen de weilanden in de omgeving is het een echte eyecatcher. Binnen vind je er een chic restaurant, kookstudio, gezellige bistro en 6 luxe hotelkamers, waar je kunt overnachten na een avond vol met smakelijke gerechten en goede wijnen. 

Op en top genieten
Hoewel iedereen in de omgeving de Limonadefabriek wel weet te vinden, is het ook daarbuiten zeker niet onopgemerkt gebleven. Dit heeft niet alleen te maken met het unieke pand, maar ook zeker met de kookkunsten van eigenaar en chef-kok Erik Hermans. Hij zet samen met z’n jonge en enthousiaste brigade de meest creatieve en overheerlijke gerechten op tafel. Zo sieren gerechten als Streefkerkse runderentrecote  met gebakken boerenkool, wang  aardpeer en jus met jeneverbes en gebakken zeebaars met ratte aardappel, bittere sla  en Hollandaise met bloedsinaasappel de menukaart. Maar je kunt je ook laten verrassen. Dan kan het zomaar zijn dat er een heerlijke rogvleugel met een dressing van terriyaki en bloedsinaasappel of een zachte skrei uit Noorwegen met knapperige groenten, voor je op het bord liggen. Terwijl je geniet van de verfijnde gerechten, heb je een prachtig uitzicht over het kabbelende water van de rivier.


Slapen als een roosje

Het is erg fijn dat je na een gezellige en voldane avond niet meer in de auto hoeft te stappen, want onder het restaurant bevinden zich 5 luxe hotel kamers  en 1 suite met uitzicht op de lek en de haven van Streefkerk. Ze zijn alle voorzien van een bokspring, gratis WIFI, Illy koffieapparaat, producten van Rituals en een fijne grote regendouche. En wanneer je ’s morgens in alle rust wakker wordt, staat er een heerlijk uitgebreid ontbijt, met vers geperste Jus ‘d orange, wentelteefjes en ambachtelijk brood met zelfgemaakte chocoladepasta voor je klaar.


Een fijne herinnering

De bijzondere naam van het restaurant is te danken aan een mooie herinnering van Erik en Karin. Een aantal jaar geleden waren zij met goede vrienden in het charmante  dorpje Vonnas, in het zuid-oosten van Frankrijk te gast bij een van de bekendste koks ter wereld: Georges Blanc. Drie sterren in de Guide Michelin, vier generaties haut cuisine, leermeester van El Bulli’s Ferran Adrià plus een hele rits andere sterrenchefs. Een halve god in Frankrijk en eigenaar van een luxueus restaurant maar ook van de gezellige bistro L’Ancienne Auberge, die gevestigd is in: een oude Limonadefabriek.

 

Restaurant de Limonadefabriek
Nieuwe haven 1
2959 AT Streefkerk
T. 0184-689335
W. www.limonadefabriek.nl
 
 
Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.