bijzondere adresjes ontdekken

Worden we niet het meest blij wanneer we een verborgen strandje hebben ontdekt of een lief, lokaal restaurantje in een achterafstraatje? Hoewel het ontdekken van de meest bijzondere adresjes meestal spontaan gebeurt, kun je er natuurlijk ook naar opzoek gaan. Ik zal je vertellen hoe je ze kunt vinden.

Vraag de locals

Wanneer ik ben op reis ben, meng ik me het liefst tussen de lokale bevolking. Het is wat mij betreft de beste manier om op te gaan in de cultuur en bijzondere adresjes te ontdekken. Wees niet verlegen en maak gewoon een praatje met de marktkoopman, taxichauffeur of de dame uit het souvenirwinkeltje. Wedden dat ze met liefde alles over hun thuis vertellen en jij me later dankbaar zal zijn?! 😉

In Englisch, please!

Wanneer je online op zoek gaat naar verborgen parels en Google de zoekopdracht, ‘bijzondere adresjes op Bali’ of ‘unieke hotspots aan de Côte d’Azur geeft, krijg je alleen Nederlandse zoekresultaten te zien. Wanneer je je zoekopdracht in het Engels invoert, wordt de lijst niet alleen langer maar ook interessanter. Wanneer je geluk hebt zitten er hidden gems tussen met een website inclusief Engelse vertaling. En anders vind je wellicht interessante ontdekkingen van internationale journalisten of bloggers. You’re welcome! 😉

Ontdek bijzondere adresjes door het lezen van blogs

Over bloggers gesproken: die lui weten vaak de beste plekjes te vinden. Hoe dat kan? Travel- en lifestyle bloggers zijn er in gespecialiseerd om jou als lezer te informeren over de nieuwste hotspots en willen je voorzien van unieke content. Bij iedere (nieuwe) bijzondere ontdekking die ze hebben gedaan, brengen ze je zo snel mogelijk op de hoogte. Daarnaast werken bloggers samen met pr-bureaus, zijn ze vaak ‘on the road’ en hebben ze een groot netwerk. Dat maakt het ontdekken van de meest bijzondere adresjes een stuk makkelijker.

Luister naar de verhalen van anderen

Eigenlijk is deze heel logisch, maar we vergeten zo vaak om echt naar iemand te luisteren. Zonde! Want de meest bijzondere adresjes worden graag gedeeld . Let daarom goed op wanneer je in gezelschap bent en iemand in geuren en kleuren begint te vertellen over zijn fantatische ontdekking. Vraag door en schrijf ‘m op, want wellicht wordt een bezoek voor jou wel net zo bijzonder.

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.