De mooiste picknickplekken van Nederland

Er is toch niets fijners dan op een warme dag een kleedje mee te nemen en met een goedgevulde mand vol lekkers een mooi plekje uit te zoeken? Die mooie plekjes vind je hier. Wij hebben de mooiste picknickplekken van Nederland onder elkaar gezet.

Picknicken op het water in Hillegersberg

Picknicken op het water vanuit een luxe elektrische sloep, klinkt toch als muziek in de oren? Wijnbar Mendoza in Hillegersberg verhuurt boten waarmee je romantisch samen met je lief of gezellig met een groep vrienden over de Rotte en Bergse Plassen kunt varen. Daarbij kun je je eigen picknickmand meenemen of door Mendoza laten verzorgen.

Picknicken op chic in Voorburg

Le Pique Nique in het Central Park in Voorburg is een concept van de beroemde sterrenchef Ron Blauw. Onder eeuwenoude bomen kun je hier iedere zondag (van juni t/m augustus) genieten van rijkelijk gevulde picknickmanden. Je kunt neerstrijken in de weelderige groene parktuin en proeven van allerlei heerlijke culinaire hapjes..

Het sprookjesachtige kasteel de Haar is een van de mooiste picknickplekken van Nederland

Als klein meisje kwam ik hier regelmatig en toen ik wat ouder werd, kwam ik hier voor de trouwfoto’s van mijn nicht. Kasteel de Haar heeft een magische aantrekkingskracht op velen en daarom wordt er door veel mensen het ja-woord gegeven. Maar ook als je niet gaan trouwen kun je er genieten: van een prachtige wandeling over het omliggende landgoed en een lekkere picknick.

Genieten in het romantische Wilhelminapark

Het romantische Wilhelminapark is ongetwijfeld een van de mooiste picknickplekken van Nederland. Deze populaire locatie vlak bij de binnenstad van Utrecht heeft een grote ligweide en een brede promenade. Een picknickmand hoef je hier niet vanuit huis mee te nemen, Die kun je inclusief kleed (en champagne) bestellen bij Parkcafé Buiten. Hier kun je trouwens ook de auto kwijt.

Picknicken in de wijngaard

Geloof het of niet, maar in de Gelderse Achterhoek kun je picknicken tussen de wijnranken. Op het Wijngoed Montferland geeft wijnboer Leon Masselink je graag een tour door de wijngaard en vertelt hij je graag over zijn werk en de wijnen. Na afloop kun je een mooi plekje zoeken en kan de picknickmand worden opengetrokken.

Heb jij nog een aanvulling op dit lijstje met mooiste picknickplekken van Nederland? Laat dan hieronder je reactie achter.

 

 

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.