5 tips om onbezorgd van het leven te genieten

Heb je af en toe ook het gevoel dat je geleefd wordt? Drukke baan, een lange lijst met sociale verplichtingen en de tijd die voorbij vliegt. Neem dan even een momentje voor jezelf en lees deze 5 tips om (weer) onbezorgd van het leven te genieten.

 1. Go with the flow

  Ben jij iemand die van structuur houdt, altijd alles plant en zijn agenda piekfijn op orde heeft? Dan heb je vast weinig tijd voor spontane acties. En dat is zonde! Spontane acties geven je energie. Ik persoonlijk leef erop. Is het mooi weer en vraagt mijn vriendin of ik zin heb om over een uur met haar op het terras af te spreken, dan komt het zelden voor dat ik nee zeg. Wil je onbezorgd van het leven genieten, profiteer dan van je vrijheid en ‘go with the flow’!

 2. Haal de klok weg; gezelligheid kent geen tijd!

  Mensen die voor het eerst bij ons thuis zijn vragen zich vaak af waarom we nergens in huis een klok hebben hangen. De reden is voor ons heel simpel: gezelligheid kent geen tijd! Om optimaal te genieten van gezellige momenten wil je niet iedere keer denken, ‘is het al zo laat?!’ En al helemaal vervelend wanneer je gasten dit doen. Hang daarom je klok uit het zicht daarom en laat je niet afleiden.

 3. Zondig ook eens en voel je niet schuldig

  Het is belangrijk om gezond te eten. Zelf eet ik veel groenten en fruit en kook ik iedere dag vers. Pakjes en zakjes zal je in mijn keuken niet tegenkomen. Wel heb ik een liefde voor wijn. Voor mij gaan wijn drinken en genieten van het leven hand in hand samen en daarom voel ik me daarom niet schuldig wanneer ik een glas (of 2 ;)) inschenk op een doordeweekse avond. Wanneer je zo nu en dan eens zin hebt in iets lekkers, ga er dan voor en voel je achteraf niet slecht.

 4. Ga offline tijdens momenten die ertoe doen

  Een bijzondere vakantie met je lief, een etentje met vriendinnen of het verjaarspartijtje van je 90-jarige oma; wees erbij! En dan bedoel ik ook voor de volledige 100%. Dus uit met die telefoon, laptop of tablet. En heus, ik weet het: er zijn makkelijkere dingen, maar doe het maar want later zal je blij zijn. Het zijn namelijk die momenten die ertoe doen en mooie herinneringen maken van jouw leven.

 5. Kijk voorruit en maak plannen

  Soms komt het voor dat je niet onbezorgd van het leven kunt genieten doordat je bijvoorbeeld megadruk bent met werk, school of iets in je privéleven. Hoewel dit rot is en dit gestreste situaties kan veroorzaken, kun je het van je afzetten door voorruit te kijken. Maak fijne plannen voor de nabije toekomst en bepaal wanneer je de plannen gaat uitvoeren. Zo heb je iets om naar uit te kijken en kun je voordat je het weet, weer onbezorgd van het leven genieten.

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.