mar9

The Bucket list Marrakech

De voorpret is begonnen! Gister is mijn 100% Marrakech boekje binnen gekomen en is inmiddels al verslonden. Van vrienden en kennissen die er al geweest zijn heb ik leuke tips en adresjes gekregen en ondertussen struin ik ook het internet af, zodat ik niks mis. Langzaam begint mijn wensenlijstje vorm te krijgen. En dit wil ik echt niet missen:


* Een oase in de stad
Overnachten in een echte riad. (Een traditioneel Marokkaans huis of paleisje  verscholen achter massieve Moorse deuren) zodat ik Marrakech op en top kan ervaren en het gevoel krijg een 1000 en 1 nacht sprookje te zijn ingestapt. Zo’n lief kleinschalig verblijf, bij de mensen thuis, met een exotische binnentuin waar je vogeltjes kunt horen fluiten en waar je kunt wegdromen in een knus zithoekje. Een plekje om even te ontsnappen aan de overweldigende stad.

mar1

* Dwalen door de straatjes van de Medina
Ik wil me laten verrassen door de bijzonderheden van de stad en het allemaal over me heen laten komen. Daarom wil ik dwalen door de kronkelende straatjes van de Medina, op zoek gaan naar de leerlooierij en struinen door de souks op zoek naar leuke hebbedingetjes voor thuis. Misschien kom ik onderweg wel iemand tegen die gezellig een glaasje verse muntthee met me wil drinken.

mar3

* Couscous en Tajines
Ik kan niet wachten om de Marokkaanse keuken te proeven in het grote openluchtrestaurant: Place Djemaa el Fna. Traditionele spijzen, als harira (linzensoep), pastilla´s (zoete deeghapjes) en kruidige heerlijkheden uit de tajine moeten zorgen voor ware smaakexplosies en geursensaties. Ik ben benieuwd!

mar8

* Lekker badderen in het badhuis
En natuurlijk mag een bezoekje aan een echte hammam niet ontbreken. Want ik moet me wel “van top tot teen” onderdompelen in de cultuur van het land. Wassen, scrubben en wegdromen tijdens een weldadige massage. Heel vervelend, maar het hoort er nu eenmaal bij 😉

mar7

Over vier weken is het eindelijk zover. Eigenlijk kan ik niet wachten! Maar het geeft me wel nog even tijd mijn lijstje uit te breiden…

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.