De mooiste autoroutes van Europa

Heb je nog niets op planning staan voor je vakantie deze zomer en word je graag verrast? Ga dan roadtrippen door Europa. Je zult versteld staan van de magische uitzichten, spectaculaire landschappen en idyllische dorpjes die je onderweg tegenkomt. Waar je naartoe moet en welke routes echt de moeite waard zijn, dat lees je hieronder: de mooiste autoroutes van Europa heb ik hier voor je uitgestippeld.  

  • Chianti Classico – Italië

Een van de mooiste en beroemdste autoroutes van Europa is absoluut de Chianti Classico in Toscane. De Chianti Classico slingert van Florence tot Siena en voert je over het glooiende heuvellandschap. Onderweg kun je je vergapen aan de duizenden wijnranken, idyllische wijnboerderijen en cipressen die tot aan de hemel lijken te rijken.

  • Cap d’Esterel – Frankrijk

Zo’n 2 jaar geleden reisde ik voor mijn baan af naar de Côte d’Azur en Provence. Hoewel ik van te voren wel had verwacht dat ik hier veel mooie dingen zou zien, verbaasde ik mij over de route tussen Saint Tropez en Cannes. Die is sprookjesachtig en on-Europeesmooi. Aan de ene kant  zie je de glinsterende, indigo blauwe zee en aan de andere kant de ruige rode bergen van, ‘Massif de l’Esterel’.

  • Gorges du Verdon – Frankrijk

Tijdens dezelfde trip zijn er meer momenten geweest dat mijn mond openviel van verbazing. Zo ook tijdens de rit door de grootste kloof van Europa, ‘Gorges du Verdon’, die ook wel liefkozend de Grand Canyon van Frankrijk wordt genoemd. Een kloof van 25 kilometer lang, met rotswanden tot wel 700 m. hoog! De route door het kalksteenlandschap, voert je via pittoreske bergdorpjes naar de smaragdgroene rivier du Verdon, waar je met een kano of waterfiets dwars door de kloof kunt varen.

  • Großglockner Hochalpenstraße – Oostenrijk

Als klein meisje ging ik vaak naar Italië op zomervakantie. Onderweg weg er naartoe reden we door verschillende landen en maakten we altijd een overnachtingstop in Oostenrijk. Lang in de auto zitten vond ik nooit heel vervelend; er was altijd zoveel te zien en te ontdekken onderweg. Wat me het meest is bijgebleven is de Großglockner Hochalpenstraße. Met adembenemende uitzichten en besneeuwde bergtoppen midden in de zomer, is dit echt een van de mooiste autoroutes van Europa!

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.