Mother goose hotel

Midden op de Ganzenmarkt, in de gezellige Utrechtse binnenstad, ligt het nieuwe en über hippe Mother Goose hotel. Het is een warm nest onder het dak van een historisch pand. In de comfortabele kamers voel je direct thuis en op steenworp vind je ook nog eens allerlei leuke boetiekjes, gezellige terrasjes, de Domtoren en andere historische trekpleisters. 

Het hippe en intieme Mother Goose hotel

Het sfeervolle en trendy boetiekhotel ‘Mother Goose’ is gemoedelijk en intiem. Er zijn slechts 23 kamers en het jonge, vlotte personeel neemt graag de tijd voor je. Zo kunnen ze je informeren over allerlei hippe hotspots in de buurt en zal je je door de laid back sfeer direct thuis voelen. De kamers van het hotel liggen verspreid over vier verschillende verdiepingen die op kleur zijn ingedeeld. Zo heb je op de eerste verdieping de ‘White Goose Floor’. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben de kamers op deze etage een wit interieur. De kamers hier zijn wit, licht en een tikkeltje ruig. Ga je een verdieping hoger dan kom je op de ‘Grey Goose Floor’ met allemaal grijze kamers. Je ziet rustige grijstinten in zowel de meubels als accessoires. Dan is er nog de sfeervolle ‘Brown Goose Floor’ en tot slot de stoere ‘Black Goose Floor’, helemaal in de nok van het historische pand. De kamers op deze verdieping bieden een waanzinnig uitzicht op de Domtoren en de karakteristieke oude binnenstad. Maar welke kamer je ook kiest, ze hebben allemaal wel iets unieks!

Urban Chic en lekker ontbijtjes

Je kunt de stijl van ‘Mother Goose’ het beste omschrijven als ‘urban chique’: elegant, stijlvol, maar met een ruig randje. Dit ruige randje zie je terug in de industriële accenten, zoals toffe brick walls en stoere accessoires. Tegelijkertijd vind je elegantie in het hoge comfort. Bijvoorbeeld in de fijne, zachte boxspring, de Nespressomachine, de flatscreen, de gratis WiFi en de heerlijke regendouche. Luxe bedlinnen, mooie gordijnen en de kleine, in het oog springende details kleden de kamers vervolgens piekfijn af.

Helaas beschikt het hotel niet over een eigen ontbijtruimte, maar met allemaal leuke restaurantjes om de hoek heb je in ‘no time’ een leuke ontbijtspot gevonden. Zo heb je bijvoorbeeld café Daens, schuin tegenover het hotel. Hier kun je niet alleen terecht voor een roomboter croissant met jam of huisgemaakte muesli met cranberries en pistachenoten. Ook voor toffe sneakers en mooie tassen ben je hier aan het juiste adres. Heb je liever een ontbijtje op bed? Dan verzorgt ‘Mother Goose’ dit graag!

Van berucht kraakpand naar luxe hotel

Voordat ‘Mother Goose’ een luxe hotel was, was het pand jarenlang bezit van krakers. Van eind jaren 80 tot begin 2013 woonden zij hier en organiseerden ze er verschillende activiteiten. Zo werden er kunstexposities en concerten gehouden, en was er zelfs een veganistisch restaurant. Toen de krakers het pand moesten verlaten, ging dat niet zonder slag of stoot. Zij kwamen in opstand en besmeurden delen van het gebouw met verfbommen. De verfresten zijn in een aantal kamers nog steeds te zien. ‘Mother Goose’ heeft de geschiedenis van het pand niet verloren laten  gaan en dit maakt een overnachting in dit fijne hotel nog eens extra bijzonder.

 

Hotel Mother Goose
Ganzenmarkt 26
3512 GE Utrecht
T. 030 303 6300
W. www.mothergoosehotel.com 
 
Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.