Chateau de Sacy

Fijn hoor, logeren in bruisende steden. Maar eerlijk is eerlijk: soms gaat er niets boven het platteland. En al helemaal als dat platteland bestaat uit ontelbare wijngaarden, zich in de regio Champagne bevindt en je in het chique Chateau de Sacy overnacht.  

Want tja, chic is hoe we Chateau de Sacy wel kunnen noemen. Op een kwartiertje van Reims vandaan, torent het stijlvolle paleisje, dat ooit gebouwd is door de beroemde architect Pierre Louis GOSSET, boven het gelijknamige dorp uit. Van buiten ziet het pand er statig uit. Binnen wordt het nog beter: het is er ruim, elegant en de 12 pareltjes van kamers zien eruit om door een ringetje te halen.

Maar een woord voor Chateau de Sacy: wauw!

De salon/restaurant kan zo op de cover van een interieurmagazine. En even tussen ons gesproken: dit gaat ongetwijfeld snel gebeuren. Het chateau is slechts een jaartje open en al gepubliceerd in internationale bladen als CONDÉ NAST TRAVELER, The Times Of India en VOYAGE. De ruimte heeft door zijn hoge plafonds, sierlijke ornamenten en eclectisch inrichting een enorme grandeur. De spectaculaire bar is verguld met bladgoud en vanuit alle kanten heb je dat dromerige uitzicht op de wijngaarden. Strijk je hier neer met een glas Laurent Perrier, dan voel je je de koning te rijk en wil je niets anders meer.

Wakker worden met uitzicht op de wijngaarden

Slapen doe je in Josephine de Beauharnais, Marie-Antoinette, Winston Churchill of een van de 9 andere comfortabele kamers die vernoemd zijn naar iconen uit de geschiedenis. Opstaan en naar bed gaan doe je eveneens met dat beeldschone uitzicht. En dan heb je ook nog een boxspring met ultrazacht beddengoed, regendouche, fluffy badjassen en fotogenieke, antieke meubelstukken; precies zoals het een keurig chateauhotel betaamt.

Proef de Franse keuken

In restaurant Les Vignes kun je klassiek Frans dineren en wordt er vooral gekookt met lokale producten. Je kunt er gerechten bestellen als paté van kalf en kippenborst, foi gras, “pot au feu” en gegrilde zeebaars met lokale groenten. Als we eerlijk zijn is de opmaak van de borden wel een beetje boers, maar desalniettemin zijn de gerechten ontzettend smakelijk.

Huiselijke sfeer

Wat we vooral fijn vinden, is dat Chateau de Sacy allure combineert met een huiselijke sfeer. Je kopje koffie, thee of warme melk, bestel je voor het slapengaan nog even aan de bar. En er staat niemand raar te kijken als je in je badjas, gewapend met een flesje champagne onder je arm, door de lobby loopt, om nog even te genieten in een van de 2 hottubs in de tuin. Say what? Ja hottubs! En uiteraard met bijbehorend uitzicht op de wijnvelden. Dus zeg eens zelf: een betere escape kun je je toch niet wensen?

Chateau de Sacy
Rue des Croisettes
51500 Sacy, Frankrijk
T. +33 3 26 07 60 38
W. www.chateaudesacy-reims.fr

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.