Martin's Patershof

Wij hebben een grote voorliefde voor bijzondere hotels. Vooral hotels met een lange geschiedenis fascineren ons mateloos. Eerder bezochten we al het Kruisherenhotel in Maastricht dat gevestigd is in een oud klooster, en Chateau du Lac in Genval, dat vroeger dienst deed als waterfabriek. Dit keer zijn we afgereisd naar de Vlaamse stad Mechelen, voor een overnachting in het luxueuze hotel, Martin’s Patershof.

De perfecte mix tussen oud en nieuw

Martin’s Patershof ligt midden in het centrum van Mechelen, op korte loopafstand van de Grote Markt en de winkeltjes, en verscholen in een zijstraatje. Wat dit hotel zo speciaal maakt, is dat het gevestigd is in een eeuwenoude kerk met een neogotische bouwstijl (romantische, oude bouwstijl, die erg lijkt op de gotische stijl). Je ziet: spitsbogen, prachtige glas-in-loodramen en andere karakteristieke elementen die gecombineerd worden met hedendaags comfort. Want laten we wel wezen, de moderne meubels in dit excentrieke hotel hebben weinig met de oudheid te maken. Wat je hier vindt, is een perfecte mix tussen oud en nieuw; something we love!

In hogere sferen

Net als in de andere hotels van Martin’s, vind je ook in Martin’s Patershof de kamertypes: Cosy, Charming, Great, Exceptional en Best of Home. Van heel comfortabel tot super-de-luxe. Maar wat hier anders is, is dat een deel van de kamers zich bevinden in een oorspronkelijke kerk. Zo hebben ze bijna allemaal glasin-loodramen of andere oude elementen, en dit ziet er behoorlijk indrukwekkend uit. Ook de ontbijtruimte krijgt in dit hotel veel aandacht. Het bevindt zich in het koor van de kerk, waar het ontbijt is opgediend in buffetvorm en waar het plafond tot de hemel lijkt te reiken. Warme broodjes, brownies en bubbels; je vindt er alle ingrediënten voor een goede start van de dag en kunt er alles proeven wat je lekker vindt; iets wat wij lekkerbekken altijd erg prettig vinden. Voor meer bubbels & bites, kun je ook terecht in de trendy lounge of met mooi weer, buiten op de patio.

Ontdek het opkomende Mechelen

Mechelen is hip en happening, dus een goede reden om deze stad een keer te bezoeken. Er zitten een aantal leuke winkeltjes en vooral in de zomer, struikel je over de gezellige terrasjes. Een andere goede reden om Mechelen te bezoeken, is dat er nog een authentieke en gemoedelijke sfeer hangt. Anders dan in Antwerpen en Brussel, simpelweg omdat het pittoreske Mechelen nog niet is platgelopen door toeristen. Dus laat de grote steden een keer links liggen en ontdek het mooie Mechelen vanuit Martin’s Patershof.

 
Martin’s Patershof

Avenue du Lac 87
1332 Genval
T. +32 2 655 71 11
W: www.martinshotels.com/nl/hotel/martins-patershof

 
 
Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.