ijsbaan Paleis het Loo

Wat is er nu gezelliger dan samen schaatsen in deze tijd van het jaar? En dan vooral op een kleine knusse baan, waar je hand in hand bochtjes kunt draaien over het ijs en na afloop kunt opwarmen met een hete kop choco. Ontdek hier de leukste ijsbanen van Nederland.  

De ijsbaan van Arnhem

Misschien wel een van de allerleukste ijsbanen van Nederland is de schaatsbaan van Arnhem. Die is vorig weekend weer opengegaan en ademt nostalgie. Hij bevindt zich bij het Nederlands openluchtmuseum, waar je naast schaatsen en sleetje kunt rijden, ook kunt luisteren naar winterse verhalen van vroeger. Warm ondertussen op met een winterse stamppot of warme chocomel.

Periode: 1 december tot en met 7 januari
Iedere dag van 10:00 – 22:00 uur
Kosten: Entreeticket € 5,00 inclusief schaatshuur

Schaatsen in Maastricht

Het Vrijthof in de Limburgse hoofdstad Maastricht is dit jaar weer tot eind december een waar winterwonderland. Op het gezellige plein kun je op de ijsbaan je schaatskunsten vertonen, maar ook het reuzenrad van 60 meter hoog induiken. Wanneer je het hoogste punt bereikt, heb je een magisch uitzicht over de schaatsende mensen en de sprookjesverlichte stad. Honger gekregen? Op het plein vind je ook fijne kraampjes waar je terecht kunt voor een hete braadworst of lekkere een kop erwtensoep.

Periode: 1 december t/m 1 januari
Iedere dag van 10.00 – 0.00 uur
Kosten: Entreeticket € 4,50 exclusief schaatshuur van € 4,50

Winterse sferen in Utrecht

Het Spoorwegmuseum in Utrecht bevindt zich tijdens de kerstvakantie in winterse sferen. Kerstbomen, duizenden lampjes en de geur van poffertjes zorgen voor een fijne ambiance. Er kan geschaatst worden, dagelijks is er een programma met muziek en optredens, en kun je de Vuurproef induiken, de spannende attractie waar je op spectaculaire wijze het verhaal van twee eeuwen spoorgeschiedenis beleeft.

Periode: 23 december t/m 7 januari
Iedere dag geopend van 10.00 t/m 17.00 uur m.u.v. nieuwjaarsdag
Kosten: € 16,- inclusief schaatshuur

Winter Village

De sfeervolle ijsbaan van Winter Village Laren is een topper. Je kunt er vrij schaatsen, maar ook een cursus volgen en er wordt een curling competitie georganiseerd. Ook dit jaar is het weer knus en gezellig op De Brink. Nier alleen is er een ijsbaan, maar ook een kerstmarkt en een pop-up restaurant waar je kunt kaasfonduen en terecht kunt voor een lekkere borrel. Op naar de glühwein!

Periode: 24 november t/m 7 januari
Iedere dag tot 21.00 uur geopend m.u.v. kerst
Kosten € 7,- voor 2 uur inclusief schaatshuur

Schaatsen bij Paleis het Loo Apeldoorn

De ijsbaan in Apeldoorn ligt op een wel heel idyllische locatie. Namelijk op het sfeervolle Stallenplein, voor de deur van Paleis het Loo. De baan wordt omringd door gezellige kraampjes met hapjes en drankjes, want uiteraard mogen de koek en zopie ook niet ontbreken! Ook Paleis het Loo is in winterse sferen, dus ben je uit geschaatst, neem dan gelijk even een kijkje binnen.

Periode: 16 december t/m 7 januari
Je kunt dinsdag t/m zondag van 10.00 uur 17.00 uur. Extra geopend eerste en tweede kerstdag. Gesloten op 1 januari.
Kosten: gratis voor museumkaarthouders anders € 5,- inclusief schaatshuur

 

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.