Casa Montani

De sfeervolle B&B Casa Montani zit verstopt op de derde verdieping van een prachtig karakteristiek pand uit de 19e eeuw. Het pand met de torenhoge plafonds en rustieke elementen neemt je mee terug in de tijd, maar wat een verblijf hier echt bijzonder maakt is de goede comfort en het hemelse uitzicht op het historische centrum van “Bella” Roma. En wanneer je in de suite verblijft word je zelfs getrakteerd op een uitzicht op de Porta del Popolo.

De kooilift brengt je terug in de tijd

B&B Casa Montani bevindt op de derde etage van een karakteristiek pand. Je kan de wenteltrap pakken, maar een nog leukere en een super handige manier om met al je bagage boven te komen, is om het authentieke kooiliftje te pakken dat uit de zelfde tijd stamt als het pand.

Elegant en chic

Zodra je boven bent en de robuuste houten deur bent gepasseerd, sta je direct in een gezellige huiskamer. Die is door  de trotse eigenaren Giusepppe en Charlotte ingericht. Naast het feit dat het interieur er smaakvol uitziet is de ruimte ook nog functioneel. Er zijn knusse hoekjes gemaakt waar je lekker kunt relaxen. Op de barokke bank of in de comfortabele fauteuils bij de schouw. Boekje er bij, voetjes omhoog en een goede kop Italiaanse koffie. Dan wil je toch verder niets anders meer?

Onder de douche met Hermès

Ook in de 5 luxe slaapkamers kun je je heerlijk terugtrekken na een dagje sightseeën. De kamers beschikken over waanzinnig mooie en deels handgemaakte meubels, een gigantisch en comfortabel bed,  een minibar, gratis Wi-Fi en luxe toiletartikelen van Hermès. Ja je hoort het goed: gratis toiletartikelen van Hermès! En dacht je dat dat luxe was? Iedere morgen word je ook nog verwend met een heerlijk ontbijtje op bed. Need we say more?

Alles op loopafstand

Wanneer je de deur van B&B Casa Montani uitloopt sta je direct in het centrale hart van de stad. Zodra je de Porta del Popolo gepasseerd bent loop je zo de kilometers lange en oudste winkelstraat van Rome in: Via del Corso. Je kunt hier niet alleen super goed shoppen, in de straat zijn ook een aantal unieke bouwwerken verstopt en vanaf hier kun je gemakkelijk andere highlights van Rome bereiken.

 

Casa Montani
Piazzale Flaminio, 9
00196 – Rome – Italy
T. +390632600421 –
W. www.casamontani.com
 
 
 
Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.