About Us

Debby van Gorkum, Founder van My-TravelSecrets en levensgenieter in hart en nieren. Altijd op zoek naar kleine paradijsjes in Europa en soms ook daarbuiten. Van intieme boetiekhotels tot knusse huiskamerrestaurants. Houd van wijndrinken bij de openhaard en voelt zich sexy in zwart.

Restaurant Tante Kee

Op een klein idyllisch eiland, dat je alleen per veerboot kunt bereiken, vind je het bijzondere restaurant Tante Kee. Het wordt gerund door het vriendelijke en goedlachse koppel Kim Edwards en Raymond Reeb en biedt alles voor een romantisch avondje uit met je lief. Van een fijne ongedwongen sfeer en een stijlvol chic interieur tot een menukaart om je vingers bij af te likken.

Pannenkoeken met zure melk

Het restaurant in de Kagerplassen, vlak bij Amsterdam en Leiden, is al sinds de jaren 30 een begrip op het eiland en omstreken. Waar het allemaal begon toen tante Kee weduwe werd en pannenkoeken bakten van zure melk omdat ze amper wat te besteden had. De geur van de warme pannenkoeken trok langsvarende schippers en eilandbewoners aan en om een centje te kunnen verdienen, werd de woonkamer van tante Kee omgetoverd tot pannenkoekenrestaurant.

Van het verleden naar het heden

Een pannenkoekenrestaurant en 2 andere horecagelegenheden verder, is Tante Kee vandaag de dag uitgegroeid tot een heus fine dining restaurant en zijn de pannenkoeken van zure melk, verruild voor moderne Franse gerechten met een Oosterse twist. In de keuken zwaait sinds kort Bobby Rust de scepter. Een jonge gepassioneerde chef die eerder de leiding had in sterrenrestaurant Bridges van Ron Blauw en wiens stijl te omschrijven valt als puur, eerlijk en eenvoudig.

De gerechten

Om de gerechten goed te laten spreken wordt er op een bord vaak niet meer dan 3 a 4 ingrediënten gebruikt. Zo komen alle smaken goed tot hun recht. Dit proefden we in de zoete, romige Hollandse asperges met een op hooi gerookte saus en een zilte bottarga (een Sardische delicatesse gemaakt van geconserveerde viseitjes), in de rode mul met tinkerbell en harissa, maar ook in de tarte tatin van gezoete rode druiven met saffraanijs. Gouden combinaties met hele rijke smaken.

Restaurant Tante Kee 2.0

Tante Kee heeft door de jaren heen een hoop verandering meegemaakt, maar zoals het restaurant nu is, zo modern en verfijnd daar had tante Kee nooit van durven dromen. Kim en Raymond hebben er hebben hun ziel en zaligheid er ingelegd en er iets heel bijzonders van gemaakt. Ook van de uitstraling van het restaurant: het onbetaalbare uitzicht op het water, de prachtige foto die gemaakt is door Erwin Olafs en symbool staat voor Tante Kee in haar jongeren jaren, de Delfst blauwe kleur die in het restaurant is doorgevoerd en het Oud-Hollandse koekblik voor de amuses, maken het plaatje helemaal compleet.

 

Restaurant Tante Kee
Julianalaan 14
159 LA Kaag
T. 0252 544 206
W. www.tantekee.nl 

 

Levensgenieter in hart en nieren.

Leave a Reply