De beste vrouwelijke chefs van Nederland

Wat hebben Herman den Blijker, Sergio Herman, Bobby Rust en Erik van Loo gemeen? Juist, het zijn allemaal mannelijke topchefs. Zelden komt het voor dat er een vrouw aan het roer staat in restaurants van hoog niveau. Toch zijn ze er wel degelijk. Daarom een ode aan de beste vrouwelijke chefs van Nederland.

Dit zijn de beste vrouwelijke chefs van Nederland

  • Margot Reuten

Margot Reuten is een dame met maar liefst 2 sterren op haar naam en is een van de twee vrouwelijke meester-koks in Nederland. Ze staat aan het roer van haar eigen restaurant restaurant Da Vinci in Maasbracht en omschrijft haar kookstijl als “klassiek Frans” en “trouw aan de regio”.

  • Angelique Schmeinck

Angelique Schmeinck is de enige andere vrouwelijke meesterkok die ons land rijk is. Vroeger zwaaide ze de scepter in sterrenrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum, maar tegenwoordig is ze met de programma’s ‘Impress your Friends’ en ‘Hollandse Keukenmeester’, te zien op 24Kitchen.

  • Estée Strooker

Persoonlijk vind ik Estée Strooker geweldig. Deze jonge, pittige meid van 26 jaar vindt plezier maken in de keuken en genieten het allerbelangrijkst. Ze is gek op wild en groenten en haat voedsel verspillen. Estèe Strooker was de eerste en jongste winnares van Masterchef, heeft haar eigen restaurant en een carrière als tv-chef bij 24Kitchen. Girl, you rock!

  • Margot Janse

Last but not least, Margot Janse. Ze werkte 21 jaar lang in The Tasting Room/ Le Quartier Francais in Franschhoek. Het toprestaurant van Zuid-Afrika dat 3 keer op rij in de top 50 ‘beste restaurants ter wereld’ stond. Margot vindt het belangrijk dat de gerechten die ze maakt een ziel hebben. Dat bereikt ze door haar inheemse producten weer bij elkaar te brengen en op het bord een verhaal te vertellen. Leuk om te weten: Nelson Mandela en Elton John kwamen regelmatig van haar kunsten proeven.

Share:
Written by Debby
Levensgenieter in hart en nieren.